Vstupné

Akci můžete navštívit za klasické hradní vstupné + 30 Kč příspěvek na program.

  • Základní: 80 Kč + 30 Kč
  • Zlevněné*: 60 Kč + 30 Kč
  • Symbolické*: 10 Kč + 30 Kč
  • Zdarma*: zdarma bez navýšení
  • * dle podmínek hradu Točník

Zlevněné: děti od 6 do 15 let, studenti po předložení platného průkazu, důchodci, ZTP, ZTP-P
Symbolické: hromadné výpravy dětí do šesti let z mateřských škol a škol v přírodě
Zdarma: děti do šesti let, jeden doprovod ZTP-P, pracovníci NPÚ a AMG po předložení platného průkazu

Stránky hradu Točník

Jak se na hrad dostat?

Na Točník buď pěšky, vlakem, autem nebo na kole.

Točník spolu se starším Žebrákem tvoří naše největší, unikátně zachovalé a nejkrásnější souhradí. Oba hrady byly založeny při staré zemské norimberské stezce spojující Prahu s Bavorskem. Točník je znamenitá ukázka vyspělého stavitelského umění středověku. Na Točníku je jedinečná kamenná erbovní galerie Václava IV. Točník je domovem medvědích sourozenců Agáty a Martina a spousty dalších zvířat.

Pohled na Točník

Pořadatelé

Liga lesní moudrosti je nezávislá samostatná organizace sdružující chlapce i dívky, muže i ženy každého věku se zájmem o woodcraft - výchovné hnutí, které vytyčil počátkem 20.století americký spisovatel, malíř, přírodovědec a pedagog E. T. Seton.
Většina činnosti se odehrává v dětských kmenech pod vedením dospělého náčelníka. V LLM jsou však i kmeny mladých lidí či dospělých anebo jednotlivci a rodiny s malými dětmi.


Akci pořádá parta dobrovolníků, kteří mají zájem ukázat světu tuto krásnou aktivitu, jež je provází životem. Stát se členem Ligy lesní moudrosti je totiž zábava na celý život. Plnit Orlí péra, jezdit do lesů na výpravy, vyrábět si oblečení a učit se o přírodě nás nepřestává bavit. A proto jsou tu Indiáni z Točníku, kteří chtějí ukázat, že tu nějaká Liga je a že má dveře i srdce otevřené.

Katka Sadílková - Ileyawin a Tomáš Sadílek - Chlup
jsou dvojice, která vzala celou akci pod křídla. V Lize jsou od dětství i když každý v jiném kmeni. Cestují, pracují a čtou. Katka vystudovala pedagogiku a Tomáš ekonomku.

Rozhodně to ale nedělají sami. Za akcí stojí s nimi celý tým suprových lidí.


Pošlete nám e-mail

Stránky Ligy lesní moudrosti

Interaktivní hra Stoupání na horu

Internetový portál Borovice.cz