Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Zdobení kraslic

(7.4. 2020 11:07)
Zpráva » Informace
Aby se Modré pondělí neneslo pouze v duchu gruntování, máme pro Vás i něco tvůrčího. V druhém díle velikonočního miniseriálu, který připravila Čí-rí z kmene Tusillago, si ukážeme, jak na zdobení kraslic voskovou batikou. Tuto techniku se Čí-rí naučila od svojí maminky (a ta zase od té své) a kreslí cca od šesti nebo sedmi let - stejně tak i její kluci. "U nás na vesnici v podkrkonoší touto technikou kreslí už jen pár holek .... a každá má tak svébytný rukopis že bezpečně poznám odkud které vajíčko, které kluci přinesou z koledy - pochází :-)" doplnila.

Ukažte nám, jak zdobíte kraslice Vy. Těšíme se na Vaše příspěvky.
 
 
Návod lze projít i v PDF (3,9 MB).
Pavel Spálený - Yučikala Wičaša (yucikala(zavináč)gmail(tečka)com)

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je pět krát sedm ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.