Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy
Přihlašovadlo
22 (maximum: 24)22 / 24
Seznam účastníků

Náčelnické zkoušky a Čotokva Velké lóže

(aktualizováno 19.1. 2016)
Zpráva » Náčelnické zkoušky - akce
Milí woodcrafteři, s velkou radostí vám oznamuji, že i v roce 2016 pro vás náčelnictvo uspořádá náčelnické zkoušky spojené s Čotokvou Velké lóže.
 
A zde vám uvádím tři důvody, proč jet na Náčelnické zkoušky.
1) Takto vybavené týpí už nemusí být jen sen;
díky náčelnickým zkouškám to může být i skutečnost (*).
 
2) Naučíte se mistrně tančit (**).
 
3) Dostanete diplom prestižní univerzity (***).
 
 
(*) Ne tak úplně. Bohužel za jeden víkend se nedá vyrobit veškeré vybavení do týpí, ale pomůžeme vám během 2. víkendu kompletně vyrobit jeden indiánský výrobek (mokasíny, krabičku z březové kůry nebo výrobek z nevydělané kůže). 
 
foto      foto      foto
březové krabičky   mokasíny   rawhidové výrobky
 
 
(**) Ne tak úplně. Budete si moci zatancovat na plese Ligy ligy lesní moudrosti a při dostatečném nadání se můžete naučit i mistrně tančit.
 
(***) To zcela platí. Dostanete glejt za splnění kurzu Náčelnický zkoušek, který je akreditován MŠMT a opravňuje držitele vykonávat funkci hlavního vedoucího dětského tábora nebo náčelníka kmene.
 
Celá akce bude rozdělená do několika dílčích úkolů:
 
1) Absolvování teoretické části formou e-learningu. Tzn. domácí studium výukových textů a plnění různých zajímavých úkolů zpřístupněných přes internet na stránkách Woodcrafterské UNIverzity, zkráceně wuni.
Tématické studijní okruhy budou Woodcraft, Vedení kmene (pedagogika, psychologie), LLM a kmenové zřízení, Organizace táboření, Právní odpovědnost – trestně právní, občansko právní, Právní subjektivita a hospodaření, Environmentální výchova a přírodověda. E-learning bude spuštěn 5.2.2016. Přihlášení o tom budou e-mailem informováni a současně jim budou zaslány přístupové údaje.
 
Většinu e-learningových úkolů bude nutné splnit do 6.3.2016.
 
2) Vyhodnocení úkolů z e-lerningu, setkání lektorů s účastníky a v neposlední řadě i osvojení teorie v praxi. To vše i mnohem více proběhne na 1. praktickém víkendu 11.3. - 13.3.2016 v domečku v Srbech.
Součástí tohoto víkendu bude i Ligový ples v Tuchlovicích, kterého se zúčastníme.
 
3) Povinná účast je i na 2. praktickém víkendu (8.4. - 10.4.2016), který bude formou indiánského workshopu. Před konáním tohoto víkendu musí být odevzdány (do 3.4.2015) a opraveny všechny úkoly. 
 
4) Nezbytnou součástí náčelnických zkoušek je i absolvování kurzu první pomoci a to nejpozději do 31.7.2016. Kurz první pomoci nebude součástí praktických víkendů a musí obsahovat dovednosti a znalosti uvedené ZDE.
Ti, kteří splní všechny čtyři podmínky do konce druhého víkendu, tak na jeho konci dostanou Glejt. Ostatní ho obdrží až po odevzdání potvrzení o absolvování kurzu první pomoci.
 
Cena za oba víkendy bude 600 Kč/osobu, členům LLM bude proplacena doprava. Lístek na ples a materiál na výrobek není v ceně. Cena materiálu se bude pohybovat v rozmezí od 100 Kč do 300 Kč (dle výrobku).
 
Pro splnění Čotokvy Velké lóže a získání glejtu budou některé e-learningové úkoly nepovinné, dále pak není nutné splnit bod č.4. Pro splnění Náčelnických zkoušek pro náčelníky kmenů a pro akreditaci hlavního vedoucího dětského tábora MŠMT je nutné v daných termínech splnit všechny body. (Platné Náčelnické zkoušky musí mít každý náčelník kmene. Zároveň je doporučujeme všem, kteří ve kmenech s dětmi pracují, vedou schůzky, pořádají víkendové akce apod.) 
 
Pokud se chcete účastnit, tak se nahlašte svou platnou emailovou adresou v přihlašovadle. Přihlašujte se prosím co nejdříve, nejpozději do 19.2.2016
 
Náčelnictvo a lektoři se už nyní těší na vaší účast. Upozorňujeme na nebezpečí spousty nových zážitků a legrace.
 
 
Za náčelnictvo Vítek
 
 
fotografie interiéru týpí:  Zlobr - Martin Kubín 

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je čtyři krát osm ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.

Seznam přihlášených účastníků

Přihlášen Počet Poznámka
Cyril 1
Petr1
Áňa1
Nikolas Šilar (Džhyghy)1
Tomáš (kentaur, forstorm)1
Lucka1
Mája1
Libor Kočí1
Karolina Peroutkova1
Natálie Sonnleitnerová(Talka)3Slávek a Káťa,Národ 4živlů
kačka1
František Felix1LLM KRUH
Hinajankaga4Kája, Lucka, Eliška, Owi
Irena Pešoutová1
Zuzka Bartáková1
Tadeáš \"Paul\" Stanko1
Jerry1
celkem:22