Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Přihlašovadlo
2121
Seznam účastníků
Odhlášení z akce
Vaše ID:*

Vaše heslo:*
(ID i heslo Vám přišlo emailovou zprávou)
* povinné

Akce "hora Kekezs"

(aktualizováno 15.10. 2003)
aktuální info z 15.10:
každý se pojišťuje individuálně
(např. u ČSOB to lze na počkání hned (72kč/3dny/člověk s úrazovým pojištěním a pojištěním za odpovědnost )
nebo na www.generali.cz přímo on-line. Platba možná např. přes telefon.)

sraz: bude se doplácet doplatek za autobus
22:30 metro Lužiny
23:00 klubovna Walden



Vážení přátelé (také Drun Buni a Haushengingové)

je tomu již delší dobu co jsme se vypravili na woodcrafterskou posvátnou horu Kékezs - nejvyšší vrchol Maďarska. Na této hoře jsme s přáteli z našeho kmene zakopali část starého (porevolučního Svitku Březové kůry) aby i generacím po nás zůstala památka na toto unikátní dílo. Právě v této knize byla zohledněna posvátnost této woodcrafterské hory a za výstup na ní náležel "Velký čin". I přesto, že jsme se na přípravě nového svitku podíleli, nepovedlo se nám prosadit zachování tohoto orlího pera. Rozhodli jsme se že se nevzdáme. Na vrcholu hory jsme uspořádali sněm a v posledních dnech platnosti starého svitku jsme si toto orlí pero udělili. Dále jsme rozhodli, že udělíme mimořádné velké orlí pero (našeho kmene, nikoli centrální - na to nemáme právo), každému kdo tento výstup učiní po nás. Existence nového svitku nás přiměla učinit znovu výstup a "překopat" svitek.

Nevím jestli se nám povede starý svitek najít, paměť nám už moc neslouží. Máme však videozáznam, podle kterého se budeme snažit místo zrekonstruovat.

Výstup není náročný. Hora má cca 1000 metrů n.m. Až nahoru jezdí MHD, protože tam vede silnice a postavili tam blázinec nebo nějaký jiný ústav. To se nás samozřejmě netýká. Jdeme od úpatí po lesních cestách. Začíná se v městečku Göengöezs.

Navrhovaný program: (aktualizováno)

středa 16.10.2003 odjezd z Prahy 21,00 nocleh v autobuse

čtvrtek po snídani cca 9,00 odchod nahoru na horu. Jsou tam hezké smíšené lesy, nějaké staré oppidum či co. Dají se vidět cestou krásní Mloci.... Pod vrcholem vykopeme svitek a zakopeme nový. Na vrcholu sestavíme pasovací kopí a zasněmujeme u vrcholového kamenu v maďarských národních barvách. Pokud bude otevřená rozhledna nebo co to tam je za výškovou stavbu - rozhlédneme se. Minule byla opravdu hustá mlha, takže nebylo vidět na 10 metrů. Sestoupíme dolů a pojíme v místní restauraci, která byla před 6 lety levnější než u nás. Zamíříme směr Miškolec, nocleh Miškolec 10 EUR. (platí se v HUF 2500,-), je to i se snídaní!

pátek: návštěva termálních lázní v krápníkových jeskyních v Miškolec - Tapolca, přejezd do Budapešti. Prohlídka města, pro zájemce ještě jedny lázně v hotelu na Margharetině ostrově. Sauna několik termálních bazénů různé teploty, exkluzivní prostředí za rozumné ceny. Vstup byl tenkrát cca 60 Kč. V hotelové kavárně se dalo normálně pojíst dortíků ceny cca 20-30 kč za kus. Případně výlet do Szent Andre. Vesnička u Dunaje kousíček za Budapeští. Romantika, domečky, kavárničky.... Nocleh Budapest
(aktualizováno:)
11 EUR i se snídaní, sprcha na pokoji.

sobota: Vídeň (to je hlavní město Rakouska). Prohlídka města a muzea für Völkerkunde ( http://www.ethno-museum.ac.at/en/collections/namerica/namerica.html ) nebo tak nějak. Jsou tam snad i staré kvilované výšivky lesních indiánů. K večeru odjezd a ubytování v Břeclavi - zajišťuje Pajda (Kangitanka). Po setmění - Posezení ve sklípku za zvuku Cimbálové muziky kamarádů z Wanawegy a jejich kamarádů.

Neděle: trocha spánku, přesun do konkurenčního sklepa Jary Vlka Suského z Velkých Pavlovicách. Setkání z Vlkem a vínem a ostatními woodcrafterskými vlkoprodukty. Doporučuji Meruňkovici. Mnozí vědí o čem mluvím. Kotlík na požádání poskytne svědectví o hruškovici. Dojezd do Prahy (Haushengingové do Boru)

Finanční náročnost:
Doprava autobusem
29000,- / 22 lidí = 1318,- Kč /20 lidí = 1450,- Kč
nocleh řidiče za zprostředkování ubytování 600,- / 22 lidí = 27,- Kč /20 lidí = 30,- Kč
záloha 1000,- /osoba doplatek u vstupu do autobusu 345,- nebo 480,- Kč podle obsazení


Noclehy 700/os
2500,- HUF )10 EUR - Miškolc a 11,-EUR Budapešť obojí se snídaní

Sklípek s muzikou a občerstvením 300/os
Muzeum Vídeň 200/os
Lázně dohromady cca 200/os

Celkem cca 2700,-

Do autobusu se vejde 22 lidí. Stav přihlášených vidíte níže.

veledůležitá poznámka od Kotlíka:
kapesné na muzeum ve Vídni, vstup do termálních bazenů 2x asi 80,.-Kč ve Forintách, + na jídlo

spacáky a kdo má nafukovací karimatky se sebou vzíti.
Úložný prostor autobusu je omezený. minimalizujte čemodany.
Odjezd hodinu a místo upřesníme po zaplacení zálohy. Předpokládané místo Dejvice a Lužiny.
Kotlík

Aleš Sedláček - Tokaheya (a(tečka)sedlacek(zavináč)tribar(tečka)cz)

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je čtyři plus osm ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.

Seznam přihlášených účastníků

Přihlášen Počet Poznámka
Bujoková Klára1
Kangiwianka1
Kotlík12
Čampachčawin1
Cibulka1
Gu1
Tokaheya1
Blanka Flusserová1
Yuči + Pavla2
celkem:21 

Přihlášení na akci

Celé jméno + přezdívka: *
Email: *
Upozornit na emailu:
(více adres oddělte čárkou)
Telefon:

Hlásíte se jako: *
Zvolte kmen: *
Poznámka: