Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Přihlašovadlo
86 (maximum: 200)86 / 200
Seznam účastníků
Odhlášení z akce
Vaše ID:*

Vaše heslo:*
(ID i heslo Vám přišlo emailovou zprávou)
* povinné

Sněm LLM 2010

(aktualizováno 4.6. 2010)
Zpráva » Pozvánka
Zpráva » Fara Kosí potok
snem pozv
 

Sněm LLM 2010 – na co se můžete těšit a čím přispět…

 
Jak již bylo předesláno, v pondělí 5. 7. 2010 v údolí Kosího potoka na ligovém tábořišti společně oslavíme krásné a kulaté 20-té narozeniny Ligy lesní moudrosti, a co víc 150 let od narození pana E. T. Setona. Těšíme se na hojnou účast všech příznivců, přátel LLM a hlavně Vás konkrétně.
Na co se můžete těšit?
V neděli 4. 7. bude možno předstoupit před ústřední radu orlích per s žádostmi o udělení titulů, mimořádných orlích per a mistrovství, které budou po zásluze udíleny na pondělním sněmu. Navečer by měla proběhnout potní chýše.
V pondělí 5. 7., samotný den Sněmovní a Slavnostní, tedy den s velikým „S“ se na Vás chystá bohatý program, jednak již tradiční a neopominutelné soutěže a hříčky o hodnotné ceny, ale i události zcela nevšední. Den bude slavnostně zahájen stavbou obřadní chýše se symbolikou všech kmenů, které kdy českou ligou prošly a byli zaznamenány. Dále budete mít jedinečnou příležitost prohlédnout si staré kmenové a ligové kroniky a woodcrafterské časopisy. Proběhnou i rozličné soutěže, včetně legendární soutěže Setonova někdejšího klubu Camp Fire Club of America, ale i lukostřelba nebo tradiční rozdělávání ohně třením dřev či křesáním a také soutěž o nejkrásnější výrobek. I na běhání dojde, začněte s tréningem. Nebojte, i na děti je myšleno.
V 17 h bude zahájen slavnostní sněm, kde krom neodmyslitelných součástí bude i prostor pro připomenutí důležitých událostí a osobností, které se za těch 20 let promítly do dění v české Lize lesní moudrosti. Po sněmu bude malé večerní pow-wow s velkou hostinou.
Na co se připravit a co vzít s sebou?
  • Nezapomeňte na šerpy, rodová či kmenová kopí, odznaky a štíty
  • Luky, šípy, třecí dřeva, křesadla a další materiál na rozdělávání ohně.
  • Kmenové či osobníkroniky na výstavu
  • Své krásné výrobky do soutěže o nejlepší woodcrafterský výrobek. Pokud se vám již někdy podařilo v této soutěži uspět nebo máte-li pěkný výrobek, který byl i nebyl v předcházejících soutěžích, přivezte jej prosím jako exponát na nesoutěžní výstavu.
  • STUHY S NÁZVEM KMENE – 150x20 cm červený pruh látky s názvem vašeho kmene. Tyto stuhy se budou vázat k tyčím obřadní chýše při zahájení Sněmovního dne. Prosíme též o vaši pomoc s výrobou černých stuh za již zaniklé kmeny. Proto pokud je z vás někdo jakkoliv spřízněn s již zaniklým kmenem nebo by mu rád vzdal tímto způsobem úctu, nechť nám dá vědět na e-mail f.ch@centrum.cz, o který kmen by se jednalo. Pokud ho již někdo nepředběhl (odpovíme rychle) ať vyrobí černou stuhu 100x10cm s nápisem vybraného kmene, moc nám pomůže!
  • Žádosti o udělení titulů, mimořádných orlích per a mistrovství zasílejte v předstihu Čiksikovi (macek@gwcheb.cz), ať se s vámi může dohodnout a lépe připravit. ÚROP bude zasedat v neděli, ve výjimečném případě i během pondělka.
  • Přivezte svá výtvarná díla – malby, obrazy, kresby atd. s woodcrafterskou tematikou na výstavu umění v LLM
  • Vezměte s sebou uhlíky z vašich sněmů.
  • Přijeďte včas! Nejlépe již v pátek, ať je více rukou ku pomoci stavění tábora, každý kmen by si měl také oloupat svou tyč na slavnostní zahájení… budou k dispozici na místě, ale neoloupané.
  • Vaše kmenové speciality, nápoje, a pochutiny na velkou hostinu
  • Proběhne také pokus o zápis do Woodcraftissovy knihy rekordů o největší počet pochodní na jedné louce. Vyrobte tedy jednu, dvě, tři… prostě čím víc, tím líp.
Pokud budete chtít přispět do programu slavnostního dne, pow-wow či samotného sněmu, budeme velice rádi. Dejte nám prosím vědět předem, ať víme, kam vaši vsuvku zařadit.
Ubytování
Předpokládá se, že kmeny budou bydlet ve svých týpích. Do přihlašovadla prosím uveďte počet týpí (kvůli tyčím). Část louky za potokem bude vyhrazena pro postavení turistických stanů.
 
Parkování
Parkování bude na „naší“ straně potoka, stejně jako loni, vzhledem k omezenému počtu míst možná i jinde (na faře apod., tzn. i docela daleko od tábora), proto do přihlašovadla uvádějte i poznámku, přijedete-li autem a chcete-li parkovat. Kdo se dříve přihlásí, bude parkovat blíž.... POZOR: vjezd autem na louky je možný o pouze víkendech, tzn. 2., 3., 4., 10., 11., 17. a 18. 7., zbývající dny prosím na louky nejezděte.
 
Přihlašování
Na sněm se přihlašuje zde, na celý tábor pak u pozvánky na tábor. Do přihlašovadla prosím napište:
  • počet účastníků a počet týpí, zda přijedete autem (kvůli parkování),
  • zda máte volné místo pro ubytování (pokud si nejste schopni zajistit ubytování v týpí, dejte vědět),
  • co můžete nabídnout za program na večerní sněm a co na sněmovní den.
 
Kontaktní osoby: Filip Chmel
(f.ch@centrum.cz, 725 743 829)
 

Výstava woodcrafterského umění

Vzhledem k tomu, že v LLM náme řadu nadějných umělců – malířů, sochařů apod., o kterých to možná ani nevíte, napadlo nás v rámci slavnostního sněmu uspořádat výstavu woodcrafterského umění.
Výstava proběhne v úterý 6. 7. 2010 od 13 do 16 h v odsvěceném kostele v Michalových Horách (tzn. asi 4 km od tábořiště), který je hned vedle „naší“ fary.
Chcete-li přispět svým dílem (oleje, akvarely, grafiky apod.) s woodcrafterskou tématikou, ozvěte se nám prosím.
Během sněmu, případně i tábora, je možné obrazy uskladnit na faře (zamčený zděný objekt).
Výstava bude přístupna veřejnosti, abychom v místních budovali povědomí, co je LLM zač. Z tábora bychom šli do Michalovek pěšky, abyste se trochu seznámili s okolím a měli čas si popovídat s ostatními a zároveň se aktivně hýbat. Pokud je to na někoho moc daleko, můžeme to řešit i nějakou omezenou dopravou.
 
Kamila Lunerová (kamila.lunerova@volny.cz)
 

Přípravné práce před sněmem a tábořením

 
Milí přátelé woodcrafteři, stejně jako před začátkem každého táboření, natož před tak významným, jako je letos, je potřeba, aby se co nejvíce lidí zapojilo do společných prací nutných pro chod tábora. Bude-li to možné, zařiďte se prosím tak, abyste na tábořiště dojeli v pátek, případně v sobotu dopoledne, abyste se v průběhu sobotního odpoledne a/nebo celé neděle mohli podílet na společných pracích.
Pro představu je zde seznam prací, které je potřeba během úvodního víkendu před sněmem zvládnout. Pokud již nyní cítíte, že by  některá z uvedených činností byla vašemu srdci milá, můžete si ji zamluvit i s předstihem (aby vam ji náhodou nevyfouknul někdo jiný):
  • posekat a shrabat parkoviště (co nejdříve),
  • sestavit lávku přes potok (nutné dovézt velké vruty + akuvrtačku),
  • přenosit dřevo na potní chýši na druhou stranu potoka (nejlépe hromada dobrovolníků),
  • dovézt z Michalovek lísky na potní chýši, postavit potní chýši,
  • vybudovat záchody na druhé straně potoka,
  • posekat a shrabat loučku na druhé straně potoka na stanové městečko,
  • obléknout dancelodge – dovézt z fary plachty a štafle, oloupat kůru ze střešních tyčí. Na stavění potřeba 4 lidi.
  • přenosit a sestavit lavičky do sněmoviště, přepravit a sestavit velké lavice,
  • tyče na slavnostní chýši: odkornit (zajistí ohnivci - provede asi každý kmen pro sebe + něco navíc),
  • sestavit hranici na slavnostní oheň (dřevo je hotové, nutno nanosit šáší a sestavit (neděle odpoledne), připravit 4 malý ohniště pro 4 světla).
Budeme se těšit.
Náčelnictvo
Filip Chmel, Josef Porsch - Ablákela (ablakela(zavináč)centrum(tečka)cz)

Komentáře, diskuze

30.4. 2010 14:17
David
Hau kola,
nabízím za Čoveče výrobu 1 pochodně - potřeboval bych znát jen parametry -předpokládanou dobu hoření.
David
19.5. 2010 0:17
Filip
Ahoj čím déle tím lépe, ale myslím, že 20min bohatě stačí.
5.5. 2010 11:13
Huthewin
Kmen Sokoli dodá 1 pochodeň
17.5. 2010 13:04
Lasík
Kmen Tussilago připraví také jednu pochodeň.
19.5. 2010 0:19
Filip
Díky za nabídky. Tak to máme zatím tři na rekord to nestačí, tak neváhejte a vyrábějte.
29.5. 2010 11:06
Zipík
Opět vezmu na sněm i tábor část ligového obchůdku. Máte-li požadavek na větší množství glejtů, svitků aj. nebo jiné specielní požadavky, prosím napište mi předem, ať to přivezu v dostatečném množství (bohužel kůže, ocílky a hroty na šípy momentálně nejsou na skladě a nevím, zda se mi to do tábora podaří změnit)
29.6. 2010 23:38
Filip
Čas sněmu se chýlí. Ještě připomínám důležité věci na které je třeba myslet alespoň chvilku dopředu. Hostina po sněmu by měla být společná. Tzn. nechť každý z vás má již před zahájením sněmu připraveného něco k dobrého k jídlu či pití, co po skončení sněmu z teepee přinese a bude moci sdílet s ostatními. Nezapomeňte také na stuhy vašich kmenů. Díky těším se na shledání s vámi všemi.

Kolik je čtyři krát tři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.

Seznam přihlášených účastníků

Přihlášen Počet Poznámka
Todi a Mokrouš2
kata1
Poštolka3zubřík, 1 auto
Zip + Wasúpi21 týpí, 1 auto
Medvěd a Lasík21 týpí a 1 auto
Wétu (Walden)22 lidi, 1 pes, 3 koně, 1 týpí vlastní, auto s vlekem na koně
Jitka Doležalová-Stařešina, Katka Prokešová-Lus iya win2Auto - přijedeme 5.7.
Vondra1auto
Marta Ryšavá1u Wikkiho v týpí na horní louce
Šanapy1
Homola Bedřich-Bobr1Přijedu autem, parkování co nejblíž, chodím o berlích
Ablákelaˇ, Šťíťa, Honzík3jedno týpí, jedno auto
Wabasha2Wabasha, Hinziwin, 1 týpí + 1 auto
Pavel a Gábina31 týpí, 1 auto + vozík
Trnka2Trnka + Lucka, 1 auto
Tomaš Lúmel- Toby1Pomněnka, 1 auto
Laita Zdeněk-Hudžin1
Ludmila Laitová-Lída1
Jiří Pacl-Migisi1
Jiří Novák-Hukwim11 auto
waštewin3Waštewin, Keny, Quido, šeltr, 1 auto
David / Čovečové /71 týpí , 2 auta , 2 rodiny / 2+2 a 1+3/
František Kožíšek - Biminiji31 týpí + 1auto
Marka7+ Puštík a Nelinka, možná i Hájkovi, 1 týpí, 1-2 auta, možná vozík
Mája2Mája a Wakišaka
Čiksika + Světlana + Jiří jr.31 auto + 1 stan turistický khaki
Aki s Dominikou21 auto+týpí s Divousem
Hočhóka s rodinou51 týpí , 1 auto
Martin Svoboda2Martin a Hawiapa + filmová technika
Wakai s rodinou41 týpí, 1 auto
Willy + Zdeňka2
Sokoli12Aby tam Kotlík nebyl sám:-)
Kotlik1
celkem:86 

Přihlášení na akci

Celé jméno + přezdívka: *
Email: *
Upozornit na emailu:
(více adres oddělte čárkou)
Telefon:

Hlásíte se jako: *
Zvolte kmen: *
Poznámka: