Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Přihlašovadlo
0
Odhlášení z akce
Vaše ID:*

Vaše heslo:*
(ID i heslo Vám přišlo emailovou zprávou)
* povinné

Woodcrafterský lakrosový turnaj

(13.3. 2023 15:59)
Zpráva » Pozvánka
foto
 
 
 
Zveme vás všechny na další ročník Woodcrafterského lakrosového turnaje, který se bude konat o víkendu 14. – 16. 4. 2023, tentokrát v Mecce moravského woodcraftu - Bílovicích nad Svitavou. Nově, rádi přivítáme hráče až do 25 let.
 
 
 
 
Turnaj je pro hráče všech výkonností a dovedností (takže i ti, co lakrosku nikdy nedrželi se mohou účastnit, a doufáme, že tam přesně i takoví hráči budou). Hlavním posláním je si zahrát, užít si trochu té „soutěžní“ atmosféry a vzbudit zájem o tuto skvělou hru :-)
 
Jak se bude hrát:
  • Samotný turnaj proběhne v sobotu cca od 9 do 17 hodin.
  • Turnaj bude rozdělen na tři kategorie, hráči 0–12 let, hráči 13–17 let a nově také hráči 18 - 25 let. V zápase vždy může být jeden hráč ze starší kategorie, který ale nesmí dávat góly. Každý kmen může postavit více družstev.
  • Týmy kategorie 18 - 25 let můžeme vytvořit až na místě z hráčů různých kmenů, jde nám hlavně o to, aby si i starší mohli zahrát. Takže pokud máte ve kmeni jednoho, dva, tři… starší lakrosové nadšence, určitě je vezměte s sebou.
  • Počet hráčů jednoho družstva ve hře je max. 6 (doporučujeme mít hráče na střídání!)
  • Hrací doba bude 2x15 minut.
  • Doporučujeme nějaké "týmové" dresy, rozlišováky budou na místě k zapůjčení.
  • Hrát se bude na lakrosové branky, s vyznačeným brankovištěm.
  • Brankáři - zkuste u vás ve kmeni najít někoho, kdo by chtěl být brankář. Kompletní výstroj včetně lakrosky vám zapůjčíme. Pokud bude každý tým mít takového brankáře, budou v bráně oni, pokud ne, postaví se tam opět kartonový kamarád. Brankář musí být příslušné věkové kategorie týmu, za který chytá.
  • Gól platí pouze z nahrávky (ať to není pozemní hokej).
  • Hru necháme stejně kontaktní, jako je v pravidlech českého lakrosu – nesmí se držet, naskakovat do lidí, prorážet, podrážet nohy, kopat a šlapat do lakrosky, úder na hlavu. Může se bránit s roztaženýma rukama, vyrazit míček z lakrosky, ale ne s nápřahem. Tresty od sebrání míčku po vyloučení 5 min+ do konce zápasu.
  • Konce lakrosek musí být bezpečně olepené, aby nebyly ostré, nejsou povolené tvrdé chrániče ani helmy.
 
Ubytování: Ubytování je zajištěno v sokolovně v Bílovicích nad Svitavou (https://mapy.cz/s/rodujozako). S sebou karimatku, spacák a přezůvky. K dispozici jsou toalety, sprchy, rychlovarná konvice, plotýnkový vařič, hrnce a základní nádobí pro vaření. Misku, lžičku a hrnek si dovezte. Přímo v objektu sokolovny je také restaurace.
 
Samotný turnaj proběhne na fotbalovém hřišti v obci Řícmanice (https://mapy.cz/s/labunefevo). Z Bílovic tam jezdí autobus (4 minuty), auto (3 minuty), pěšky (2.6 km).
 
Jídlo: Jídlo si každý kmen zajistí sám. Na sobotu doporučujeme svačinu, kterou si sníte na hřišti a večer si pak můžete uvařit v sokolovně jídlo.
 
Cena: Budeme vybírat maximálně 100 Kč za hráče, možná méně a možná taky nic :-)
 
Lakrosky: Doporučujeme mít vlastní, nikoli však vlastní výroby. Na koupi lakrosek doporučuji tento kontakt: obchod@dantikvariat.cz, více o tomto "výrobci" lakrosek najdete na webu Český lakros nebo v obchůdku LLM.
Pokud chcete přijet hrát a nemáte dostatek lakrosek nebo žádné, dejte vědět, máme lakrosky k zapůjčení.
 
Na co se ještě můžete těšit:
Večer po turnaji proběhne slavnostní vyhlášení, s předáním pohárů, cen a diplomů.
 
V neděli dopoledne bychom se s vámi rádi podělili o naše zkušenosti z lakrosových tréninků s dětmi. Budeme rádi, když si společně s námi vyzkoušíte různé lakrosové hříčky, aktivity a nácviky situací, které můžete využít při dalším ročníku turnaje.
 
Přihlašovadlo: Prosím, přihlašujte se brzy. Pokud plánujete na turnaj se svým kmenem jet, stačí nám informace, jestli přijedete s jedním nebo více týmy, konkrétní počet účastníků vědět nepotřebujeme.
 
Odkaz na oficiální pravidla českého lakrosu
 
.
 
Za kmen Stopaři
Sagitta 
 
 

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je devět plus sedm ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.
Doposud se nikdo nepřihlásil.

Přihlášení na akci

Celé jméno + přezdívka: *
Email: *
Upozornit na emailu:
(více adres oddělte čárkou)
Telefon:

Hlásíte se jako: *
Zvolte kmen: *
Poznámka: