Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Přihlašovadlo
0
Odhlášení z akce
Vaše ID:*

Vaše heslo:*
(ID i heslo Vám přišlo emailovou zprávou)
* povinné

Pozvánka na 2. Seifertovo zimní klání - Jižní pól

(aktualizováno 20.1. 2023)
Zpráva » Pozvánka
Všem dětským kmenům LLM!
Původní akce byla zrušena z důvodu malého zájmu, nicméně nabízíme alternativu v podobě víkendu 10.-12.3.2023, kdy můžeme uspořádat výpravu/akci pdoobného ražení, pro stejnou věkovou kategorii.

Kdo by měl zájem, ať napíše na mail, nebo se přihlásí do přihlašovadla.

SMO!
Marek Nechodí



Původní zpráva (ZRUŠENO):
Tímto Vás oficiálně zveme na Seifertovo zimní klání, které proběhne od 2.-5.2. 2023.
Jedná se o mezikmenovou soutěž/akci pro dětské kmeny, která bude umístěna do prostor naší Fary v Michalových horách.

Věková hranice je 15-20 let, můžou jet až 4 účastníci z jednoho kmene. Soutěží jednotlivci reprezentují své kmeny.

Plán:
Ve čtvrtek 2.2.2023 večer pojedeme na akci vlakem z Prahy hl. n., konkrétní čas bude přihlášeným účastníkům upřesněn během ledna. Bude možnost pořídit společné jízdenky pro celou skupinu.

Dorazíme do Plané u Mar. Lázní cca před 21. hodinou a bude následovat pochod na Faru/ případně, kdyby bylo potřeba - postupný svoz autem/auty z nádraží na Faru.
 
Přes pátek a sobotu proběhnou soutěžní aktivity. Večer budou maximálně skupinové aktivity, hudba a zpěv. M.Seifert byl abstinent a tak nikdo nevozte žádný alkohol, ten na tuhle akci nepatří.
 
Odjezd je v neděli 5.2.2023 ráno, vstáváme brzy, abychom stihli odjezd před obědem z Plané.
 
Přespání: Spí se na faře, stany s sebou netřeba. Spaní je ve velkých místnostech, které se časem naší přítomností a topením zahřejí. V místnostech jsou matrace.
 
Jídlo: Účastníci ať si vezmou hlavně nějakou záchranu, případně něco malého na pauzy a společné večery, jinak bude obstarána pořadateli plná penze. Od čtvrtka večer až po nedělní svačinu na cestu.

S sebou: Teplejší spacáky! Zimní oblečení, bačkory/přezůvky, sportovní oblečení, podle sněhových podmínek a vůle lyže. Vlastníci kmenových sání, pište předem! S domluvou nám to bude snazší zorganizovat. Hygienu a ručníky, na faře jsou 3 funkční sprchy. Kvalitní boty do zimy nutností!

Na akci bude vybrán účastnický poplatek 500 kč za osobu (peníze budou použity na zaplacení nákupu jídla a spotřebovaných energií).
 
Prosím, všechny případné zájemce zapsat nejpozději do 24.1.2023, nejlépe co nejdřív a ať tak učiní v přihlašovadle
  
Letošní disciplíny zůstanou trochu záhadou a překvapením. Nicméně program akce bude inspirován výpravou na Jižní pól sira Ernesta Henryho Shackletona. Nicméně program bude podobný plánu z minulého roku.

Minulý ročník obsahoval:

1) Zimního běžeckého dvojboje -

a) Což je štafeta ve sněhu/podmínkách únorové zimy, kdy každý ze dvou běžců běží postupně 500 m (běžec 1. z bodu A do bodu B a po kontaktu běžec 2. z bodu B do bodu A).

b) Je pohybová improvizace na 200 m minimálně, jedná se o čin, který je z období woodcrafterů meziválečného československa:

Nes člověka, který představuje raněného a váží alespoň 2/3 tvé hmotnosti: 12 let-200 m za 3:00, 13 let-250 m 3:30,
14 let-500 m za 7:00, 15 let-500 m za 6:00, 16 a více let-500 m za 5:30. Lze plnit jen od prosince do února.

Vyžaduje se zimní obuv a oblečení vhodné pro sport v zimě.

2) Není Seifert jako Seifert (interierová soutěž, účastnící budou vymýšlet nejlepší kus poezie z několika zadaných slov, porota bude posuzovat obsah/poselství básně, originalita, použité básnické prostředky, úroveň jazyka, forma, estetika).

Vyžaduje se bystrá mysl a chuť tvořit (případné důkazy vděku porotě).

3) Rozdělávání ohně třením dřev v zimních podmínkách (třecí dřeva budou vystavena unorovému mrazu nějakou dobu před soutěží).

Vyžadují se třecí dřeva, troud a suchá tráva..., určitě budeme mít jednu - dvě sady na půjčení, nicméně vybavte svoje svěřence jejich vlastními, či jim pokud možno zapůjčte kmenové (?) sady.

4) Časovka na sáňkách (vyběhnutí svahu ze startu ve dvojici a se sáňkama, jeho následné sjetí a to vše měřené na čas, 3 pokusy celkem).

Dobrovolně můžete vzít sáňky, ale budeme jich mít pár v zásobě pro danou soutěž. Případně piště, kdo by je bral.

5) Zimní skulptury (vytvoření sochy ze sněhu podle předlohy)

Vyžadují se dobré rukavice a kreativita.

Ve všech disciplínách na základě svého výkonu a dosaženého umístění získají body, které se průběžně sčítají. Účastník s nejvyšším počtem bodů vyhrává klání a získává pro svůj kmen nehynoucí slávu.
 
Těšíme se na vás,
za organizační tým, Marek Havrlík 

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je jedna plus tři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.
Doposud se nikdo nepřihlásil.

Přihlášení na akci

Celé jméno + přezdívka: *
Email: *
Upozornit na emailu:
(více adres oddělte čárkou)
Telefon: *

Hlásíte se jako: *
Zvolte kmen: *
Poznámka: