Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Přihlašovadlo
12 (maximum: 15)12 / 15
Seznam účastníků
Odhlášení z akce
Vaše ID:*

Vaše heslo:*
(ID i heslo Vám přišlo emailovou zprávou)
* povinné

Nejkrásnější sbírka - Brdy

(aktualizováno 23.4. 2019)
Zpráva » Pozvánka
Milí kamarádi, sběratelé Nejkrásnější sbírky.
Dovolujeme si vás pozvat na víkendový vandr nejmladším CHKO u nás. Do CHKO Brdy a vyrazíme 17.-19.5.2019.
 
Brdy jistěfoto - vresoviste nejsou pro spoustu z nás neznámé, ale většinou si to jméno spojujeme s Hřebeny, které tentokrát úplně vynecháme. Projdeme hlavně část těch nově otevřených Brd, donedávna vojenského újezdu, od Jinců po Teslíny.
 
 
Výlet to bude hlavně krajinářský, ale předpokládáme, že bude stát za to. Brdy jsou považovány za unikátní úkaz, jediné vysoké horstvo v české kotlině, charekterem srovnatelné nejspíše tak se Šumavou. Jako takové bývaly v uplynulých staletích jen řídce osídlené. Okolo osamělých hájenek se ale plížilo o to víc pytláků a utečenců, kteří se v místní pustině ukrývali před lidmi a jistěže ne náhodou. Vyprávění o dramatech jejich životů nám zpestří cestu.
 
Putování začneme v pátek 17. května v Jincích, kde se sejdeme 18:41 (vlak z Prahy v 17:24, případně 17:20 z Plzně), kde můžeme udělat odbočku na vršek Vystrkov proslulý svými paleontologickými nalezišti, a někde u kraje CHKO se uložíme na noc. Druhý den bychom rádi navštívili Jindřichovu skálu, odkud je výhled na blízký hrad Valdek.
Asi nejzajímavějším fenoménem Brd jsou dopadové plochy bývalé dělostřelecké střelnice, donedávna využívané. Výbuchy střel vytvořily v nejvyšších partiích Brd unikátní odlesněné oblasti. My si prohlédneme dopadovou plochu Jordán a na místě zvaném Houpák uvidíme vedle nefalšovaných vřesovišťi pozůstatky jejich (před)loňského řízeného vypalování. Kromě nich i historický bunkr, který sloužil jako pokusný model pro pozdější budování obranného opevnění Československa v předvečer 2. světové války. Když vše půjde podle plánu, přejdeme přes nejvyšší vrchol Tok a zabivakujeme v nějakém údolíčku. V neděli nás pak čekají Padrťské rybníky s nádhernou krajinou a mnoha druhy rostlin, například kosatcem sibiřským, který by tou dobou mohl začínat kvést. Pak už jen proběhneme kolem zaniklého kláštera Teslíny a před třetí (14:55) chytnem autobus do Příbrami, případně 16:12 do Plzně.foto - kosatec
 
Putování povede dost kopcovatou krajinou (Brdy dokážou překvapit). Půjdeme na těžko – všechno si poneseme s sebou. Celková délka trasy je min. 45 km. Zvažte proto svou fyzickou kondici. Účastníci mladší 15 let nechť se účastní pouze v doprovodu dospělého.

foto - Jindřichova skálaSpát budeme venku, pod plachtami či přístřešky, které si sami přineseme. Stany nechte doma (v CHKO je zakázáno stanovat). Vaření na ohni snad nebude problém, ale kdo bude mít vařič, má jistotu. Budeme procházet oblastí, která byla
až donedávna veřejnosti uzavřena a dodnes do ní není povolen vjezd motorových vozidel. Cestou proto nebude žádná možnost dozásobení.
 
Přihlašujte se prostřednictvím přihlašovadla. Případné dotazy možno psát do komentářů pod tuto zprávu, případně kontaktovat vaše průvodce.
Tomáš Koubek - Okeya a Iva Hönigová - Awačin (tomas(tečka)koubek(zavináč)gmail(tečka)com)

Komentáře, diskuze

4.4. 2019 9:28
Čiksika
Škoda, že je to ve stejném termínu jako putování skřítků.
9.4. 2019 12:50
Okeya
Škoda, no. Bohužel jsme s Awačin téměř nebyli schopni shodnout se na termínu, tohle byla jediná varianta...
30.4. 2019 7:13
Čiksika
Jen upozorňuji na jeden článek z trampského magazínu:
https://www.trampsky-magazin.cz/blog/trampove-bacha-drony-utoci-774.html

Kolik je sedm plus pět ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.

Seznam přihlášených účastníků

Přihlášen Počet Poznámka
Hela1
Marťa1
Awačin1
Skáyela3
Átayela4
Jirka1těším se
Okeya1
celkem:12 

Přihlášení na akci

Celé jméno + přezdívka: *
Email: *
Upozornit na emailu:
(více adres oddělte čárkou)
Telefon:

Hlásíte se jako: *
Zvolte kmen: *
Poznámka: