Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Roštejn – tak trochu woodcrafterský hrad?

(29.8. 2018 0:14)
Zpráva » Pozvánka
Přijměte teď pozvání do první nově upravené části hradu, do které se sem tam promítlo i to, že pod LLM vedeme dětský kmen. Naše nová trasa B je totiž zaměřena právě na děti (nebo hravé dospělé), jelikož je interaktivní a tudíž plná různých věcí, které může návštěvník postupně objevovat, uchopovat, prozkoumávat. A protože Roštejn leží v lese a byl původně loveckým hradem, zaměření na přírodu, lovectví a myslivost bylo jasnou volbou.

Ve dvou dlouhých chodbách, přilehlých půdách a jednom sále toho nabízíme návštěvníkům poměrně hodně: možnost seznámit se s místní faunou a flórou, vžít se do role mravence a projít si částí jeho obydlí, navštívit noční les, potěžkat si loveckou zbraň, osvojit si mysliveckou mluvu, či vyzkoušet si lovy beze zbraní. Nejmenší návštěvníci se navíc dozvědí třeba něco i o stopách či srsti zvěře. Naším hlavním cílem je ovšem jim vysvětlit, že v lese nežijí jen velcí savci, ale i spousta drobných živočichů a že při každé návštěvě lesa mohou nějakého z nich vidět. Trasa je tedy hlavně pozvánkou k aktivnímu trávení volného času v přírodě.

Je toho zkrátka více než dost a nejlepší je to samozřejmě vidět!

Letos budeme otevřeni až do konce září a příští rok zřejmě od května. Rekonstrukce totiž pokračuje a už připravujeme další novinky. Jednou z nich budou i programy v rámci ligového projektu zaměřeného na neformálního vzdělávání. Kde totiž jinde inspirovat k lesní moudrosti než na lesním hradě?
 
 
 
foto
            Instalace věnované pytláctví a lovům beze zbraní            
 
foto
Jeden z obyvatel mraveniště
foto
Král lesa
 
foto
Lovecké zbraně
foto
První malí návštěvníci nové trasy
 
foto
Stromové patro
foto
Velký ochoz zasvěcený lovectví
 
foto
Vstup do mraveniště

 

 
A kdo by se chtěl podívat na další fotografie, nebo se dozvědět více – www.hrad-rostejn.cz.

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je čtyři plus pět ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.