Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Darujme - Tábor v Banátu pro dětí českých krajanů 2024

(2.5. 2024 21:09)
Zpráva » Informace
Proč tento tábor organizujeme?
Podnětem pro organizaci tohoto tábora bylo projevení přání ze strany místní paní učitelky, která naši organizaci požádala o znovu uspořádání tábora, na který se z minulosti nesly velké ohlasy. Historicky první tábor se uskutečnil před šestnácti lety ve dvou turnusech, kdy se každého z nich zúčastnilo přes dvacet dětí.

Podpořte nás tak na platformě darujme.cz: https://www.darujme.cz/projekt/1209500

Jedná se o 5. ročník od obnovení tradice tábora v roce 2019 a tamní děti se tak znovu těší na nové zážitky a nezapomenutelné příběhy. Děti, které si zaslouží příležitost prožít pět dnů tábornickým životem, který je vytrhne ze stereotypu všedních dní.

7. - 12. května proběhl organizační přípravní výjezd do Banátu. Samotný tábor proběhne od neděle 4. srpna do pátku 9. srpna na louce u mlýnků kousek od vesnice Gerník. Celkový počet účastníků tábora bude 20 dětí.

Proč podpořit naši iniciativu?
- podpoříte českou mládež v Banátu a umožníte jim si vytvořit nezapomenutelné zážitky
- podpoříte 8 dobrovolníků, kteří tento tábor organizují ve svém volném čase bez nároku na jakoukoliv odměnu
- podpoříte tradiční organizaci, Ligu lesní moudrosti, která má mnohaleté zkušenosti s rozvojem dětí a mládeže dlouhou dobu jsme získávali podporu ze strany Ministerstva zahraničních věcí, které nás bohužel, z důvodů úspor, již tento rok nebude moci podpořit

Na co je podpora využita?
Na organizaci 5ti denního tábora pro 20 dětí z české komunity v rumunském Banátu.
 
Celý tábor je organizovaný dobrovolníky v jejich volném čase a proto vybrané finanční prostředky využijeme pouze a výhradně na úhradu nákladů spojených s organizací a realizací tábora.

Konkrétně se jedná o:
- doprava 8 vedoucích a materiálu
- odměny k táborovým hrám
- spotřební materiál
- stravování

Co můžete za Vaši podporu dále získat?
Všem, kteří nám přispějí 500 korun, pošleme s dětmi srdečný pozdrav z tábora v podobě dopisu, nebo pohledu.
Všem kteří přispějí 2000 korun a více dostanou navíc k pozdravu pravou domácí “banátskou” marmeládu, nebo med.
 
Nezapomeňte nám prosím zanechat Vaši adresu.
 
Proto neváhejte a podpořte nás!!!

Jaký bude vlastně program samotného táboru?
Hlavní částí je celotáborová hra, která je často inspirována oblíbenými knihami od tradičních českých autorů. Tato hra je plná dobrodružství a zábavy, kde se děti mohou ponořit do světa fantazie a představivosti.
 
Dále jsou naplánovány další hry, které rozvíjejí týmového ducha a podporují spolupráci. Děti se zapojí do drobného vyrábění, kde budou moci projevit svou kreativitu a naučit se nové dovednosti. Večer se všichni shromažďují u ohně, kde si užívají zpěvu a sdílení příběhů. 

Táborový program také nabízí lehké vzdělávání ve všech možných oblastech. Děti se dozví více o přírodě, historii, vědě a mnoha dalších tématech. Program je tedy navržen tak, aby byl nejen zábavný, ale také vzdělávací.
 
Celkově je tento táborový program skvělou příležitostí pro děti, aby se setkaly s novými přáteli, naučily se nové dovednosti a prožily nezapomenutelné léto a vytvořili si tak vzpomínky na celý život.

Moc si vážíme Vaší podpory!!

Pro další informace se obraťte na našeho fundraisera, Matěje Keku (matej.keka@ligalesnimoudrosti.cz, +420 702 077 586)
 
#PodporaDětí #ČeskýBanát #LetníTábor #RozvojMládeže #Zálesáctví #LigaLesníMoudrosti

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je šest plus dva ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.