Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Rozhovor - Lovci mamutů v permafrostu rozhodně nekopali jámu

(25.11. 2022 18:32)
Zpráva » Zvenčí
Zpráva » Knihy
Na Radiožurnálu se objevil velmi zajimavý rozhovor nejen o lovcích mamutů, ale i o focení s Pavlem Radostou. V rozhovoru mj. zazní zmínka o woodcraftu.
 
 

Anotace rozhovoru

Lesní inženýr a fotograf Pavel Radosta se rozhodl napsat nový příběh Lovců mamutů. Kniha Eduarda Štorcha je už podle něj zastaralá. Čím ho inspirovaly KODovky? „Vadí mi, že se dnes v dětské literatuře a filmech jenom mávne kouzelnou hůlkou, a všechno je vyřešeno. Nemáme schopnost v přírodě přežít,“ tvrdí. Jak při psaní knihy využil znalosti lesního inženýra a bývalého myslivce? A proč Štorchův popis lidí nesedí? Poslechněte si rozhovor.
Pavel Spálený - Yučikala Wičaša (yucikala(zavináč)gmail(tečka)com)

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je šest krát pět ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.