Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Informace o táboření na Kosím potoce 2022

(aktualizováno 11.7. 2022)
Zpráva » Fara Kosí potok
Aktualizace 11. 7. 2022
 
Jistě už se všichni těšíte na táboření. Doděláváte na poslední chvíli mokasíny a košile. Pomalu začínáte přemýšlet co zabalit a na co nezapomenout. Mám pár dalších tipů co by se mohlo hodit.
  • Rozhodně luky a šípy a kdo má možnost tak terčovnici. Kromě luků využijeme i na posledním táboře Vlastikem představené bezové pušky.
  • Budeme malovat na rawhide a klidně si přibalte i kousek svého. Hlinky, klih, štětce, vzory budou k dispozici všem.
  • Ušijeme si kožené míčky, nějaký materiál mám, ale pokud máte zbytky jakékoliv měkké kůže a staré tričko na rozstříhání tak se určitě bude vše hodit.
  • Na výrobu dřevěné lakrosky a luku se budou hodit sekerka a poříz.
Přijeďte, těším se na Vás.
S modrou oblohou Genia
 
Další zajímavou informací je, že budete mít na sněmu LLM možnost zakoupit avizovanou knihu Lesní moudrost v proměnách času za cenu 1000,-, která je natištěna v prvním malém počtu kusů. Tento prodej vám může na místě zprostředkovat Tuwanakha nebo Keny. Po vyprodání knihy bude možnost pořídit tuto publikaci jako dotisk v kampani na portále hithit, o které budeme včas informovat. Více info o knize zde.

Letošní táboření LLM na Kosím potoce připadlo na termín 16. 7. - 31. 7. 2022. Naše týpí, šeltry, wigvamy a přístřešky postavíme na tradičním místě u Kosího potoka.  Zahájení tábora proběhne v neděli 17. 7. v odpoledních hodinách a konec nastane v neděli 31. 7. Velkou událostí bude Sněm Ligy lesní moudrosti, který proběhne v sobotu 23. 7. Malebnost táboření nám pomůže navodit stylovost
 

Spuštění a podmínky rezervací

Rezervace budou spuštěny přednostně pro skupiny, které obsadí 3 a více týpí (nebo jiných stylových obydlí) od 8. 4. 2022 a pro ostatní od 1. 5. 2022. Nepřihlašujte se prosím dříve, jinak bude rezervace smazána! Rezervace v letošním roce spravuje Karel Pátek - Pegas, tel.: 732 526 090. 

Ceník

Táborový řád

Rezervační systém

Brigády

Abychom si mohli všichni zatábořit, je nutné vše nejprve připravit. Před táborem proběhne několik společných brigád:

  • 9. 4. – 10. 4.  dřevní brigáda (přihlašovadlo je již na webu)

  • 18. 6. – 19. 6. brigáda na Kosím potoce

  • 25. 6. – 26. 6. brigáda na Kosím potoce

Všechny informace k brigádám naleznete v platné směrnici.

Program

Program je z části připravený a z části si ho vytvoří samotní táborníci. Prosím všechny, kteří chcete něčím přispět, ozvěte se mi na e-mail genia@email.cz. Navštívíme různé oblasti Nového světa a zkusíme si vyrobit jejich tradiční výrobky. Budeme malovat rawhide podle indiánů plání, tvarovat keramiku podle indiánů jihozápadu, ohýbat dřevěné lakrosky podle lesních indiánů, zdobit vaky indiánů severních lesů. Protáhneme se u her jako jsou lakros, ženský lakros, vraní šípy. Poběžíme závod indiánů Tarahumara o dusátko. Čeká nás wačipi, initi a spousta dalšího. Ale hlavně setkání s přáteli v kruhu pod modrou oblohou! 

Přijeďte, těším se na Vás, Genia
 

Sněm LLM

V sobotu 23. 7. proběhne výroční Sněm LLM, na který jsou všichni srdečně zváni. I ti, kteří se nebudou účastnit táboření. Informace a přihlášení (přihlašují se pouze účastníci Sněmu LLM, ne táborníci) možné zde.

 

Zajíždění na tábořiště

Krátkodobé zajíždění auty na louky během léta 2022 jsou omezena pro víkendové dny v termínu 16. 7. – 31. 7. 2022 dle tabulky níže. Ostatní termíny se řídí táborovým řádem nebo jsou na domluvě se správcem luk.

Sobota 16. 7. – neděle 17. 7.

Autem je možno zajet na cestu u dolní louky maximálně na 1 hodinu (na vykládku a nakládku) v hodinách uvedených v tabulce níže. V hodinách uvedených v tabulce lze zajet autem až přímo na louku mezi týpí. U dolní louky bude připraveno cca 5 parkovacích míst, auta musí stát zcela mimo asfalt, tak, aby byl zachován průjezd na lesní cestě v plné šíři.

Na horní louku lze vjet na dolní část (jak se parkuje na brigádě) na co nejkratší možnou dobu, případně až k týpím (max. na 1 h) v době dle tabulky. Poté je třeba auto odvézt na parkoviště na druhé straně potoka.

V neděli 17. 7. po 21.00 již není vjezd k loukám možný.

 
Pátek 22. 7. - neděle 24. 7. (sněmovní víkend)

Jedná se o sněmovní víkend. Snažte se minimalizovat vjezdy a výjezdy. Zajíždění je možné jen na cestu – časový rozpis viz tabulka. Auta musí stát zcela mimo asfalt, tak, aby byl zachován průjezd na lesní cestě v plné šíři. Pozor na zkrácené sobotní zajíždění jen do 12 h! Pokud se můžete najíždění na cestu zcela vyhnout, budeme rádi.

Další parkovací prostor pro návštěvníky sněmu LLM bude na pronajaté louce nad kapličkou. Na místě bude parkoviště viditělně označeno. 

 
Pátek 29. 7. – neděle 31. 7.

Platí pravidla jako pro první víkend – časový rozpis viz tabulka.

V jiných dnech během těchto dvou týdnů není možno k loukám, tedy na lesní asfaltovou cestu za závoru a značku zákaz vjezdu, zajíždět, i tak tvoří „zajížděcí dny“ téměř polovinu dnů trvání táboření. V případě deštivého počasí buďte prosím k louce ohleduplní a snažte se ji nepoškodit zbytečným nebo častým zajížděním.

 
  Zajíždění na cestu u vjezdu na dolní louku (max. 1 h), resp. na spodní část horní louky (co nejkratší dobu) Zajíždění na dolní louku přímo ke stanům (max. 1 h) Zajíždění na horní louku přímo ke stanům (max. 1 h)
So 16.7. 7 – 23 h 7 – 21 h 7 – 21 h
Ne 17.7.
7 – 23 h 7 – 21 h 7 – 21 h
       
Pá 22.7. 7 – 21 h ne ne
So 23.7.
(sněm)
7 – 12 h! ne ne
Ne 24.7. 7 – 16 h ne ne
       
Pá 29.7. 7 – 23 h 7 – 21 h 7 – 21 h
So 30.7. 7 – 23 h 7 – 21 h 7 – 21 h
Ne 31.7. 7 – 23 h 7 – 21 h 7 – 21 h
 
 

Komentáře, diskuze

12.7. 2022 23:13
Wičanhpi
Nabízím 2-3 místa v autě, případně odvoz nějakých věcí na Kosák. Jedeme z Prahy tuto sobotu (16.7.) mezi 10. a 11. dopoledne
Wičanhpi

Kolik je devět plus devět ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.