Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Přihlašovadlo
41 (maximum: 100)41 / 100
Seznam účastníků
Odhlášení z akce
Vaše ID:*

Vaše heslo:*
(ID i heslo Vám přišlo emailovou zprávou)
* povinné

Indiáni z Točníku - Přihlašovadlo

(aktualizováno 23.7. 2023)
Zpráva » Pozvánka
fotoPřijeď letos na Točník. Uděláš něco pro ligu, něco pro sebe, pochutnáš si na večerním pohoštění a zažiješ skvělou atmosféru u hradního ohně o víkendu 8.- 10. 9. 2023.
 
Rok se s rokem sešel a opět se nám blíží tradiční akce Indiáni z Točníku – víkendová akce pro veřejnost, během níž má Liga lesní moudrosti možnost ukázat svou činnost, tedy to, co nás baví a co to Liga vlastně je. Víkend je jakýmsi woodcrafterským dětským dnem, který je plný stanovišť a soutěží. Ta jsou inspirována Svitkem březové kůry či jinou naší činností. Jakmile děti splní všechny úkoly, vypraví se za náčelníkem, který čeká na vřavy bojovníků v nejvýše položené části hradu, zde dětem předá zaslouženou odměnu.


Akce má tradičně dvojí povahu:
 
Jednak je pro veřejnost, při které se staráme o jednotlivá stanoviště a snažíme se přes den vytvořit program, který si návštěvníci užijí. Každý promítá sám sebe do daného stanoviště, a tak to činí pro účastníky jedinečným zážitkem.
 
Za druhé je akce interní, již přes den můžeš poznat woodcraftery odkudkoliv, ale po skončení akce je na to přirozeně mnohem víc času. 
 
Pokud máte nějaký nápad na stanoviště, které byste rádi připravili, nebo si myslíte, že je to dobrý nápad, ale nezvládnete sami stanoviště řídit, neváhejte se ozvat na mailovou adresu: petrkopriva.w@gmail.com
 
Organizačně

Čas programu: sobota 10:00-17:00, neděle 10:00-14:00
 
Přípravy: od pátku 8. září od 18:00. V sobotu prosíme příjezd nejpozději do 8:00 na hrad (výjimky hlaste dostatečně včas :) ). Odjezd prosím plánujte až po ukončení programu, což je v neděli ve 14:00, budeme rádi, když nám pomůžete i s následným balením.
 
Doprava autem: Na Točník se dá dostat autem, s parkováním buď nahoře u hradu, nebo pod kopcem. Pokud by se parkoviště u hradu zaplnilo příliš, budeme muset některé z vás požádat o přesunutí vozu dolů. Zároveň, prosím, mějte na paměti, že po příjezdové cestě se pohybují lidé – tedy přes den (hlavně v době otevření hradu) je potřeba provoz omezit na minimum.

Doprava vlakem či autobusem: Buď vlakem do Praskoles nebo Hořovic a pak pěšky (cca 6 km), nebo autobusem přímo do obce Točník. Vlak jezdí častěji, autobus až na místo.
 
Jídlo: Po většinu víkendu ve vlastní režii. (na sobotní večer bude zařízená každoroční večeře) V pátek večer lze rozdělat oheň, na kterém můžete cokoliv uvařit. Přes den doporučujeme svačinu s minimální přípravou – příchod lidí je průběžný, takže na delší dobu je odběhnutí obtížnější. Na hradě funguje stánek s občerstvením (klobásy, langoše a tak - docela dobré). Na hradě je pitná voda (možno natočit na WC).  → MISKU, LŽÍCI A HRNEK S SEBOU
 
Spaní: Spí se po celém hradě ve spacáku. Podmínky jsou spíše polní – místnosti s udupanou hlínou. No ale to rozhodně není nic, co by woodcrafterům vadilo. Atmosféra hradu rozhodně vykompenzuje jakýkoliv diskomfort (a taky to není tak hrozný ;-) ). Spát se dá i s výhledem na hvězdy – na trávě a v lese v okolí hradu. Kdo má tu moc, objednejte si hezké počasí.
 
Hygiena: Hrad nabízí klasické toalety, umyvadla, korýtka a hadice. Sprcha k dispozici není.
 
Uložení věcí: budeme mít několik místností, kam veřejnost nepustíme. Hlavní tábor bude v Konírně. Tedy jsou to prostory pro naše batohy a převlékání. Prostor, kam chodí návštěvníci, bychom chtěli mít krásný, proto vás poprosím o uložení svačinek a podobně třeba do ušitých pytlíčků. 
 
Oblečení: od otevření hradu až do konce našeho programu prosíme všechny, aby měli na sobě woodcrafterské oblečení a udrželi malebnost celé akce. Prosíme opravdu o dodržování – je hezké, když návštěvníci hned ví, s kým si popovídat o Lize.
 
Ukázka fotografií z předloňského roku (pořízeno Hankou-Oblázkem): https://photos.app.goo.gl/oN5UaPnbwvM9GWbF7
 

Dále viz:


Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je osm plus jedna ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.

Seznam přihlášených účastníků

Přihlášen Počet Poznámka
František Jílek Kaštan1
Jan Panoch Orel1pomuzu kde bude potreba
Čotokva ML6Anežka, Moty, Kapka, Sára, Čárka, Tonda
Agáta Zdražilová1
Tereza Čapková3
Petr Hendl Wanigiska3Wanigiska + Eliška + Klárka
Marie Bartáková Maruška2Maruška+Jasmína:Nemáme vlastní stanoviště, rády bychom pomohly s čím bude potřeba.
Aki Jarda Šťastný2Pojede i jedna známá
Dominika Šťastná1
Rozi Nedělová1
Tomáš Luner1
Dita Laštovičková - Todi6
Lucka a Anet2
Strážci údolí10
Lili a Ani1Rády bychom jeden den pomáhaly s některým stanovištěm a někoho tak vystřídaly.
celkem:41 

Přihlášení na akci

Celé jméno + přezdívka: *
Email: *
Upozornit na emailu:
(více adres oddělte čárkou)
Telefon: *

Hlásíte se jako: *
Zvolte kmen: *
Poznámka:

Řekli jste o akci přátelům? Pokud ne, učiňte tak.: