Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Základy počítačového zpracování videa a postprodukce

(7.4. 2021 11:25)
Zpráva » Pozvánka
Česká rada dětí a mládeže pořádá online kurz vzdělávacího programu Základy počítačového zpracování videa a postprodukce.
 
Termín: 
pondělí 19. 4. 2021 v 17:00 - 20:30
středa 21. 4. 2021 v 17:00 - 20:30
 
Hodinová dotace akreditovaného kurzu: 8h 
 
Lektoři: Jakub Řikovský
 
Akreditace MSMT-20718/2020-7-9-460 jako další vzdělávání pedagogických pracovníků (DVPP)
 
Anotace online kurzu:
Vzdělávací program je zaměřen na základními principy zpracování video materiálu. Naučit je používat počítačové programy pro střih a zpracování videa a utility pro dosažení nejen standardních výsledků pro běžnou prezentaci videa, ale ukázat jim i další kreativní možnosti a cesty pro vylepšení audiovizuálních nahrávek. Cílem je naučit účastníky vybrat vhodné záběry pro tvorbu atraktivních nahrávek s důrazem na obsah a délku výsledného videa. Základní znalosti jsou postupně rozšiřovány o speciální dovednosti tak, aby se účastníci naučili nejen video běžně zpracovávat dostupnými prostředky, ale ukázat jim za použití specializovaných programů cesty pro vlastní tvorbu a kreativitu. Získané znalosti jim potom dávají dobrý základ pro vytváření kvalitních video spotů a prezentací.
 
Obsah kurzu: 
Kurz probíhá kombinací teorie a praxe se zařazenými praktickými ukázkami a nácvikem dovedností. Obsahem jsou:
počítačové programy pro střih videa a postprodukci, využitelnost, licenční politika
formáty videa (MP4, MOV, MXF...), kodeky, rozlišení frame rate a další základní vlastnosti video souborů, práce s video soubory a jejich specifika
zvuk, užití hudby ve videotvorbě, typy audio souborů, licenční politika, autorská práva, zdroje pro užití hudby
základy práce s videem: seznámení s programem a jeho rozvržením, založení projektu, import médií, práce s timeline, střihová skladba, přechody, prolínačky, práce s audio stopami, úprava kompozice
obrazová postprodukce videa a efekty: barevné korekce, masky, tvorba a umístění titulků a grafiky, použití speciálních efektů
příprava pro export videa, volba formátu, rozlišení a kvality, rendering
 
Představení lektora:
Jmenuji se Jakub Řikovský a jsem absolventem filmové školy (VOŠ Filmová Zlín) v oboru "Organizace a technologie výroby audiovizuálního díla". Po dokončení školy v roce 2009 jsem okamžitě začal v oboru podnikat.  Od samého začátku se specializuji primárně na režii a střih, nicméně mám i kameramanské zkušenosti. Na svém kontě mám celou řadu komerčních i nezávislých projektů, ať už se jedná o reklamy, hudební klipy, televizní pořady, dokumenty,  krátké, ale i celovečerní filmy. A právě filmová tvorba mě fascinuje již od mala. Mým celoživotním snem je režírovat vlastní celovečerní film. Jsem toho názoru, že se člověk učí a zdokonaluje celý život a každá zkušenost ho posouvá dál. A v tvůrčí činnosti to platí obzvlášť.
 
Cena: pro členy ČRDM 1200,-Kč
pro členy LLM zdarma (nenechte se zaskočit přihlašovacím formulářem, platba se vás netýká)
pro ostatní 1300,- Kč
 
Kurz je možné hradit z Operačního projektu výzkum, vývoj a vzdělávání z programu Zvyšování kvality neformálního vzdělávání ("Šablony")
 
Použitá online platforma: Google meet
Odkaz bude účastníkům zaslán v den konání na vyplněnou e-mailovou adresu. V případě komplikací s přihlášením či připojením do kurzu nás neváhejte kontaktovat na tel. 724 736 215 nebo 777 864 884.

Dále viz:


Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je osm krát jedna ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.