Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Jak pomoci dětem, které něco trápí

(11.3. 2021 14:22)
Zpráva » Informace
fotoFotbalová asociace České republiky ve spolupráci s Linkou bezpečí nabízí manuál s názvem Jak pomoci dětem, které něco trápí. Brožura je adresována primárně fotbalovým trenérům, ale je obecně využitelná v praxi dětských kolektivů. Třicetistránková brožura se zabývá tématy, jako jsou šikana, kyberšikana, deprese, úzkosti a další. Příručka má být zároveň nápomocna při odhalování a řešení celé řady závažných problémů, o kterých se děti obvykle bojí mluvit. 
 
Setkávat se s osobními problémy dětí není jednoduché. Obecný návod, jak je možné se v dané situaci zachovat, Vám brožura může poskytnout. Takový návod však nikdy nemůže být dokonalý, jelikož konkrétní situace je vždy specifická a Vy i dítě do ní vstupujete sami za sebe.
 
Domníváme se, že je ve Vašich možnostech situaci dětí zmapovat a motivovat je samotné i jejich rodiče
k vyhledání vhodné odborné pomoci. V případě nejistoty je možné další postup konzultovat na Rodičovské lince či dítě odkázat na Linku bezpečí.
 

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je dva krát pět ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.