Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Online kurz Základy práce s tabulkami a grafy

(aktualizováno 21.2. 2021)
Zpráva » Pozvánka
 
 
Liga lesní moudrosti ve spolupráci s Českou radou dětí a mládeže pořádá online kurz zaměřený na práci v prostředí aplikace Excel a Libreoffice.
 
Termín: 26.-28.2.2021 (pátek 18:00 - 19:30; sobota 17:45 - 20:00, neděle 17:45 - 20:00)
Přihlášení možné do 25.2.2021 do 12:00 zde: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfxotJmsSBdel3FAdZsNX859ZWIEMpi2HOy9fGVuPZCjyiV9A/viewform?gxids=7628
 
Lektor: Pavel Spálený (Yučikala)

Potřeby: Je nutné mít k dispozici počítač a program Excel nebo Libreoffice  (ke stažení zdarma - https://cs.libreoffice.org/)
 
 
Anotace programu:
Práce s tabulkovým kalkulátorem MS Excel nebo Libreoffice, dle preferencí účastníků, a dalšími programy s cílem usnadnit a zrychlit administrativní agendu vedoucích s využitím v přípravě a tvorbě různých pedagogických materiálů. Účastníci získají teoretické znalosti, které budou podpořeny praktickou částí, kde si mohou za podpory lektora vyzkoušet nově nabyté znalosti. Důraz je kladen převážně na praktickou část, pro kterou jsou připraveny vhodné vzorové příklady a účastníci tak opakováním činností získají návyk a osvojují si dovednosti jako základ pro svou další práci s programem tak, aby byli schopni program ihned používat. Účastníci kurzu mohou také svými podněty a dotazy ovlivnit náplň kurzu.
 
Obsah kurzu:
• Úvod do kurzu (1 hod.)
- práce se soubory, složkami
- práce s externími paměťovými nosiči (USB, SD karta apod.)
- klávesové zkratky
• Program MS Excel či alternativní (6 hod.)
- prostředí – sešit, list, buňka, řádek, sloupec
- formátování
- grafy
- vzorce, makra, odkazy
- tisk, uložení
- práce a cvičení na praktických příkladech pro účastníky:
Telefonní seznam pedagogů, třídní seznam, údaje žáka, známkovací arch, výběr peněz na výlet, docházka, přijímací řízení, prezenční listina, sběr bylin, rozvrh, vyhodnocení vánočního jarmarku
• Ukončení a reflexe kurzu (1 hod.)
- zpětná vazba a rozbor vlastního praktického úkolu účastníka

Platforma: Microsoft Teams, odkaz bude zaslán den před konáním na vyplněnou e-mailovou adresu. V případě komplikací s přihlášením či připojením do webináře nás neváhejte kontaktovat na tel. 724 736 215. 

Komentáře, diskuze

23.2. 2021 7:21
Z
stažení LibreOffice: https://cs.libreoffice.org/

Kolik je devět krát dva ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.