Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Tábor v Banátu 2019

(20.4. 2019 9:35)
Zpráva » Informace
foto   foto   foto
 
Liga lesní moudrosti ve spolupráci s Asociací turistických oddílů mládeže se rozhodla navázat na uplynulé roky a znovu zorganizovat tábor pro děti českých krajanů, žijících v Rumunsku, ve vesnici Eibentál. Podnětem bylo projevení přání ze strany místní paní učitelky, která nás požádala o znovu uspořádání tábora, na který se z minulosti nesly velké ohlasy. První tábor se uskutečnil před jedenácti lety ve dvou turnusech, kdy se každého z nich zúčastnilo přes dvacet dětí.

Od posledního tábora uplynulo již sedm let a zdá se, že mezitím dorostla nová generace dětí dostatečně natěšená na to, zkusit žít pět dnů tábornickým životem, který je vytrhne ze stereotypu všedních dní.
 
24. – 28. května proběhne organizační přípravní výjezd do Banátu. Samotný tábor pro více než dvanáct dětí, se pak bude konat v srpnu v termínu od 12. do 16. Na programu bude celotáborová hra, s cílem podpořit spolupráci a soudržnost mezi dětmi z různých vesnic. Dále pak bojovky, sportovní klání a jiné woodcraftersko-tomícké aktivity.
 
Chcete strávit kousek léta mimo domovinu a zapojit se do příprav a realizace tábora? Rozšiřte řady organizačního týmu vedoucího tábora Martina Lehkého – náčelníka kmene Okwaho. Aktuálně se hledá posila v podobě schopného řidiče / řidičky neobávajících se tamních výmolů cest ani dlouhých přesunů z ČR a ochotných přiložit ruku k dílu při průběhu tábora.

 
V případě zájmu o spolupráci a pro bližší informace kontaktujte ustredi@wooodcraft.cz.
Marie Palasová - Máša (ustredi(zavináč)woodcraft(tečka)cz)
za ústředí Ligy lesní moudrosti

a

Martin Lehký
náčelník letošního Banátského tábora


Zdroj fotografií: Filip Chmel, archiv LLM

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je čtyři krát dva ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.