Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Dopis Ježíškovi

(aktualizováno 23.12. 2018)
Zpráva » Informace
fotofotofotofoto
 
 
Milý Ježíšku,
 
 
... moc moc si přeju, aby se pohoda, tvůrčí atmosféra, radost ze života, chuť pobývat a učit se v přírodě a od ní, zodpovědnost a touha pomáhat druhým, tedy vše co nám v lize není cizí, šířilo celou naší společností od Šumavy přes Black Hills a Himálaje zase zpátky na Šumavu.
                                                                                                                                     
                                                                                                                         Filip
 
 
 
... přeji všem náčelníkům kmenů, ať mají kolem sebe řadu lidí, kteří si vezmou na starost některou z kmenových povinností anebo sami budou přicházet s nápady, co by se mohlo dělat, a taky pro zdar akce něco udělají.
Lize přeji, ať je v ní stále spousta dětí, které baví cákat se ve studeném potoce a šťourat se v ohýnku, a rodičů, kterým nevadí, že jsou jejich děti umazané a chvilku mokré. Ať je v ní stále hodně mladých lidí, kteří se raději půjdou společně někam pachtit s batohem do kopce, než aby si z gauče čudlikovali SMS. Ať je v ní stále dost dospěláků, kteří nepodlehnou pohodlnosti a bez ohledu na věk si zachovají dětskou radost i mladého ducha.
 
                                                                                                                         Maqiyemi
 
 
 
... přeji všem do nového roku, aby se dokázali vymanit ze všech nepodstatných pavučin žití, které nás svazují, a dostali se k tomu, co je důležité, trvalé a prosté. Abychom všichni více dávali, než přijímali, abychom ve svém srdci měli lásku. Abychom kráčeli po matce Zemi s pokorou a úctou. Přeji všem spoustu nádherných chvil při ranních písních, stejně jako při dohasínajících uhlících ohňů v kruhu přátel. Přeji nám všem, aby nás stezka woodcraftu zavedla do nádherných míst světa i uvnitř nás samých.
                                                                                       
                                                                                                                         S modrou oblohou Tokhatamani


 
... přála bych Lize, aby byla pořád plná lidí, kteří jsou ochotní ve volném čase dávat světu vědět o tom, že tu Liga je. Nejen proto, že je to potřeba, ale proto, že má i pro ně osobně tahle činnost smysl. Přála bych si, aby takových lidí přibývalo, aby se postupně nechali nadchnout pro woodcraft, aby se jím nechali unést, aby měli lidé pořád odvahu, chuť, energii, vzdát se komfortu proto, aby mohli zažít něco velkého (východ slunce na Sněžce, saunu na dně vypuštěného rybníka, debatu o budoucnosti LLM v brzkých ranních hodinách, noční hru v lese, diskusi s rodiči, sněm, křeče z celodenního úsměvu během Indiánů na Točníku, plesající srdce při plánování další akce).
 
Děkuji všem, kdo fotí, píší knihy, články a chystají, plánují, organizují, pomáhají. Všem těm, kteří dělají Ligu nejen pro sebe, ale i pro druhé.
 
                                                                                                                         Ileyawin
 
 
 
... moc bych si pro Ligu přála zapálené rodiče, pro které bude radost trávit čas se svými dětmi venku v přírodě. A spoustu veselých dětí, pro které bude radost a obohacení trávit čas se svými rodiči.

                                                                                                                         Lasík

 
...přeji všem, kdož vedou naše mladé bojovníky a bojovnice ať v kmenech, rodech, či v rodinách, aby měli vždy dost trpělivosti, nápadů a síly a aby vždy cítili pevnou půdu pod nohama a oporu v kruhu svých blízkých a společenství, které za nimi stojí.
Našim bojovníkům a bojovnicím z řad skřítků a Malé lóže přeji, aby každý den objevili něco nového, co jim pomůže zdolat další schod na své cestě při stoupání na horu a aby na této cestě zažívali silné okamžiky a pevná přátelství.
 
                                                                                                                         Tibor
 
 
... přál bych si, aby kmeny našly své náčelníky a ti dostatek členů i ochotných pomoci dobrému běhu kmene. Dále bych si přál, aby kmeny procházela dobrá nálada bez jakýchkoliv trápení a všichni členové se rádi účastnili kmenového programu.
 
                                                                                                                         Slunce
 
 
 
... přeji si, aby všichni lidé byli na sebe hodní a uvážliví. Aby bylo vzájemné setkávání radost a každý den se každý z nás naučil něčemu novému. Abychom věděli, že můžeme být inspirací pro blízké ale i pro letmé známé.
přeji si, aby lidé byli společně rádi a aktivně se zapojovali do činností se svými přáteli. Aby se nebáli zodpovědnosti a dřiny, když v tom vidí smysl. Aby bylo méně planých "hejtů" a více akce.
Přesně tak, jako u nás v Lize

                                                                                                                         Děkuji, Chlup

 
 
... přeju všem radost ze splněných orlích per. A lize, aby se podařilo výrazně zjednodušit placení příspěvků a celkově byrokracii tak, aby bylo více času pro woodcraft :)
 
                                                                                                                         Yuči
 
 
 
... přeji všem, kdož vedou naše mladé bojovníky a bojovnice ať v kmenech, rodech, či v rodinách, aby měli vždy dost trpělivosti, nápadů a síly a aby vždy cítili pevnou půdu pod nohama a oporu v kruhu svých blízkých a společenství, které za nimi stojí. Našim bojovníkům a bojovnicím z řad skřítků a Malé lóže přeji, aby každý den objevili něco nového, co jim pomůže zdolat další schod na své cestě při stoupání na horu a aby na této cestě zažívali silné okamžiky a pevná přátelství. Přál bych si, aby se členům Ligy dařilo ve svém okolí rozšiřovat povědomí o lesní moudrosti a Liga se tak stále rozrůstala skvělými lidmi. Přál bych si, aby přátelství zůstala na celý život.
Přeji Vám krásné Vánoce
 
                                                                                                                         Zlobr

 
 
... přeji nám všem, aby množství informací, byrokracie a hmotných věcí nepřevýšilo a nezakrylo podstatu našeho bytí. Ať jsme dost silní rozdávat lásku, vnímat krásu kolem sebe a rozpoznat pravdu a lež.
S modrou oblohou
 
                                                                                                                         Eva
 
 
 
... ráda bych poděkovala všem hospodářům kmenů za jejich práci. Hospodaření je činnost zpravidla nejméně oblíbená a cením si vaší ochoty věnovat se ve volném čase účtům, tabulkám a výkazům. Do roku 2019 přeji nám všem pevné nervy a moc se těším na další spolupráci.

                                                                                                                       Lucka

 

... přeji si, ať je Liga stále tak plná inspirativních a tvůrčích lidí, jejichž činnost jí dává život. Aby jejich odkaz nesly další generace a stopu, kterou po sobě zanechali, ani s postupem časem vítr nezavál. Všem Vám přeji v tomto adventním čase spoustu světla do Vašich životů.
 
                                                                                                                       Máša
Marie Palasová - Máša (ustredi(zavináč)woodcraft(tečka)cz)
foto: archiv LLM

Komentáře, diskuze

22.12. 2018 11:18
Tuwanakha
Milý Ježíšku, vyzdrav nám Osamělého Bobra, ať zase může rozdávat všem lidem dobré vůle svůj hřejivý úsměv a dobrou náladu.

Kolik je tři krát osm ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.