Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Sundo

(10.10. 2018 15:55)
Zpráva » Informace
Na společném táboření se nás mnoho lidí ptalo, co to cvičíme tak brzo ráno, před východem slunce a i před jógou. Někteří se dokonce chtěli připojit, ale většinou je ranní čas a večerní program překvapil a nepřišli.
 
To, co děláme, je studium dávné tradice, a proto určitě patří mezi uznávané woodcrafterské činnosti.
 
Sundo je systém starý podle tradice 9700 let, a byl po přestávce v délce 1200 let znovu předložen veřejnosti v roce 1967, kdy poustevník Chung San sestoupil z hor. Patří do rodiny horského taoismu a svým charakterem připomíná jógu s centrální pozorností věnovanou dechu. Na rozdíl od jógy cítíme dotek živé tradice, v březnu k nám dokonce přijede syn legendárního Chung Sana, který onu tradici představuje nejlépe na světě.
 
Kořeny sunda mohou být mýtem, ale po šesti letech v podstatě každodenního tréninku jsme si sami sobě podali důkaz, že sundo funguje. Alespoň na té základní úrovni, tedy pro pružnost, pocit mládí, proti bolestem zad, kloubů, nespavosti, stresu, proti vlivu zpráv z naší politické scény atd. Žádný zázrak, ale skutečná změna. A pořád ještě zůstává ono veliké tajemství lidské existence, životní síly Ki a živého vesmíru, ke kterému se snad přibližujeme...
 
Cvičíme pravidelně v Praze, v Mladé Boleslavi, Doksech. Pořádáme víkendy v Pohádkové chaloupce a mezinárodní vícedenní stáže. Více na www.sundo.cz, případně karel@pohadkovachaloupka.cz. Sundo je hlavní činností, kterou rod Ačjuta Gotra přes rok pro ostatní dělá, k tomu ještě bezplatná škola aikido pro děti i dospělé, plus všechny vandry a hraní našeho Old time Family Bandu, je toho opravdu dost. Hlásíme se k Lize lesní moudrosti a současně jsme vděční, že se o Ligu lesní moudrosti starají jiní, a my můžeme dlouhodobě tábořit na loukách u Kosího potoka a na společném táboření se znovu a znovu setkávat s tolika báječnými lidmi.
 
 
foto   foto   foto
 
 
 
Všechny zdraví 

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je jedna plus jedna ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.