Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Přihlašovadlo
1717
Seznam účastníků
Odhlášení z akce
Vaše ID:*

Vaše heslo:*
(ID i heslo Vám přišlo emailovou zprávou)
* povinné

Nejkrásnější sbírka - 5. - 8. května

(19.4. 2018 12:12)
Zpráva » Pozvánka
„V Evropě je mnoho různých Karpat, krásných lesnatých pohoří. V horském karpatském oblouku, který se táhne od rakouských hranic přes bývalé Československo, Polsko, Podkarpatskou Rus a Rumunsko až na Jugoslávkou hranici, jich můžeš napočítat hodně… Ale jenom jedny z nich mají ve svém jménu barvu. BÍLÉ KARPATY. A to je právě ten kraj, který musíš vidět …“
                                                                                      M.Nevrlý - Nejkrásnější sbírka
 
 
Naše Nejkrásnější sbírka má před sebou dvanáctou položku. Vlastně hned dvě. Tradiční přírodovědně-poznávací putování pro odrostlejší woodcraftery se uskuteční o „prodlouženém“ víkendu 5. - 8. května 2018. Ti, kteří si zařídí volno i na pondělí 7.5., mohou za čtyři dny poznat hned dvě sesterské CHKO na moravsko-slovenském pomezí – CHKO Bílé a Biele Karpaty.
 
Na své si přijdou milovníci divočiny i kulturní krajiny. Celoevropským fenoménem jsou zdejší orchidejové louky, leckterá s mohutnými solitérními stromy. Na slovenské straně pak vápencová bradla. Na obou najdeme krásné bukové lesy, lidovou architekturu, ovocné stromy, živý folklor. Ne nadarmo se kraj honosí titulem Biosférická rezervace UNESCO. Kdo se chce „naladit“, určitě ještě stihne přečíst třeba Žítkovské bohyně.
 
Putování začneme na severovýchodním okraji, od Púchova. Sraz si dáme v sobotu 5.května okolo 10.00 na Lednických skalkách (N 49°6.87022', E 18°13.21870'). Dojdete tam pěšky od vlakové zastávky Půchov-závody, příp. Záriečie, nebo si poradíte jinak :-). Nedočkaví dobrodruzi mohou vyrazit již v pátek navečer. Pojedeme expresem Ex129 Vsacan (odj. z Prahy hl.n. 15.24) do Púchova. Usilovným pochodem se přesuneme do lůna karpatských lesů, kde zatáboříme a ráno „na pohodu“ dorazíme na určené místo.
 
Putování ukončíme v úterý okolo poledne v dosahu hromadné dopravy, nejlépe vlaku. Např. z Vrbovců či Velké nad Veličkou je po 12.30 slušné spojení na Prahu, Brno i Ostravu.
 
Akce je určena pro členy velké lóže, ti mladší se jí mohou zúčastnit pouze v doprovodu dospělého. Terén je takový karpatský – když už kopec, tak stojí za to. Ale nejsou to žádné Tatry a sněhové bouře tu moc nehrozí. Berte jen to nejnutnější a nejlehčí, stany nechte doma (v CHKO je zakázáno stanovat). Vaření na ohni snad nebude problém (resp. nikdy v minulosti nebyl, ale kdo bude mít vařič, má jistotu); cestou bude pár možností se najíst či napít v hospodách či horské chatě – ale to nebude prioritou. Určitě se hodí mít pár euro (do 10 E). V rámci akce počítáme i s kratším přejezdem hromadnou dopravou.
 
Zájemci se hlásí prostřednictvím přihlašovadla. Případné dotazy možno psát do komentářů pod tuto zprávu, nebo kontaktovat přímo Vašeho karpatského průvodce :-).
Jiří Lehký - Hočhóka (stojivkruhu(zavináč)seznam(tečka)cz)

Komentáře, diskuze

22.4. 2018 20:39
Čiksika
Ahoj, zatím nezávazně uvažuji, že bych se taky jednou přidal. Ale z Púchova do Vrbovců mi to vychází pěšky cca 100 km v horském terénu, prakticky za tři dny. Nebude to příliš velká rasárna na stařecké ošoupané klouby :-) ?
23.4. 2018 6:47
Hoč.
Rasárna nebude. Určitě se kousek posuneme hromadnou dopravou.Navíc lze vyrazit už v pátek, takže ty dny jsou skoro 4 :-)
27.4. 2018 11:20
Čiksika
Tak jsem se přihlásil a k dopravě konstatuji: Z Prahy je v pátek jet nutno (nikoliv možno, jak se tu píše), jinak se tam člověk nedostane. Jízdné na 4. 5. je podstatně dražší než na jiné dny. Nejlevněji by v e-shopu přišla jízdenka Praha–Púchov, jenže k zahraniční jízdence je místenka asi za 80 Kč a jsou tam nevýhodné stornovací podmínky. Tak pokud chci místenku (asi bude vlak dost plný), nejlevněji mi vychází (s IN25) koupit Praha – Horní Lideč s místenkou zdarma a před cestou dokoupit Horní Lideč – Púchov bez místenky.
2.5. 2018 12:57
Awačin
Ahoj Čiksiko, díky za průzkum. Už jsem dlouho lístky na Slovensko nekupovala, tak jsem se chystala poptat zkušenějších, jaké je teď nejlevnější taktika.
Zkusila jsem ještě na e-shopu ČD naklikat skupinu 5 osob a kupodivu(!!!), nenabídne to skupinovou jízdenku a tedy ani žádnou slevu. Mrkev v zimě.....

Kolik je sedm krát dva ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.

Seznam přihlášených účastníků

Přihlášen Počet Poznámka
Eva W.1
Tewlikit3
Ondra Kábele1od Káji
Tančí s tyčí1
Kája a Kuba2
Logan a Wenona2
Čiksika1
Okeya2s Jančou
Ája1
Alča1
Iva 1
Awačin1
celkem:17 

Přihlášení na akci

Celé jméno + přezdívka: *
Email: *
Upozornit na emailu:
(více adres oddělte čárkou)
Telefon:

Hlásíte se jako: *
Zvolte kmen: *
Poznámka: