Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Přihlašovadlo
15 (maximum: 20)15 / 20
Seznam účastníků
Odhlášení z akce
Vaše ID:*

Vaše heslo:*
(ID i heslo Vám přišlo emailovou zprávou)
* povinné

Kožená Čotokva

(aktualizováno 25.3. 2018)
Zpráva » Pozvánka
Konečně se dostávám k sepsání podrobnějšího průběhu Kožené Čotokvy...
 
fotoVýstupem by měly být střihy z očištěných surových kravských kůží - rawhide vhodných pro výrobu beden, párfleší, tubusů, pouzder na nože, opasků a možnost přípravy suroviny ke splnění činu 3E9 - Výrobky z nevydělané kůže nebo některý čin ze skupiny 3O - Práce z kůže. Pokud bude zájem o činění mozkových kůží pak i např. střihy na indiánské oděvy, toulce, týpí tašky. Možné bude si splnit čin 3E16 - Vydělávání kůží. Nebude možné zvládnout obojí, proto se musíte rozhodnout kterou z těchto variant - rawhide/ mozkovka byste si rádi po víkednu vezli v batohu domů. Někteří z vás jsou již přihlášení a zatím jsou pouze 3 zájemci o mozkovky. Pokud se vás sejde alespoň 5 otevřeme i mozkování jinak zůstaneme pouze u rawhidu.
 
Dne 29.4.2018 se bude nedaleko konání akce "Setkání rodiných kmenů" konat napínání kůží. Bude to v Bosni na faře nedaleko Mnichova Hradiště. Sejdeme se tam v 9:00. Kdo chce může dorazit i den předem po 18:00.
Kůže budou čerstvé nebo rozmočené připravené k vypnutí do rámu. Budeme sestavovat rámy a vypínat kůže. Materiál bude zajištěn, přespání bude možné na místě nebo na tábořišti kmene Osmaka Opo kde se bude konat Setkání rodinných kmenů  SRK. V programu SRKu se s touto akcí počítá, takže zájemci o obě akce nechť se klidně hlásí.
 
Poté pár týdnů počkáme až nám kůže vyschnou a budou připraveny ke škrabání. Mezitím je možné využít nabídky Indian Corralu, který pořádá 12.-13.5.2018 Workshop "Rawhide v kuchyni" a diskuzi o táboření. Bude se konat v pevnosti Fort Hary u Strakonic. http://indiancorral.cz/cz/index.php
 
Znovu se sejdeme o víkendu 25.- 27.5.2018 v Bosni u napnutých kůží a budeme je škrábat případně i činit. Pokud zbyde čas budeme stříhat a pomůžeme s přípravou výrobků z čerstvě vydělaných koží.
Ubytování bude v místě akce v budově fary. Ne všichni se vejdeme na postele proto spacáky a karimatky sebou. Objekt je vybaven nádobím, kuchyněmi, lednicemi a sprchami s teplou vodou.
 
Do přihlašovadla prosím hlaste závazně svou účast a do poznámky pište, zda preferujete rawhide nebo mozkovice a ideálně i typ výrobku na který byste si rádi kůži vydělali. Pokud se nebudete moct zůčastnit první části 29.4. nevadí, ale počítejte s pomocí a úklidem po druhé části 27.5 a udělejte si čas do 18:00
 
I když bude akce dotovaná prosím o zaplacení účastnického poplatku 500kč, který poukažte na LLM účet č. 2400989435/2010 
Poplatek je nutný zaplatit do 10.4.2017. Do poznámky pro příjemce uveďte své jméno a heslo kůže. Dle zaplacených poplatků budu nakupovat i množství koží, proto to berte prosím vážně.
 
Cena zahrnuje stravu, materiál a ubytování. Počítejte s tím, že pokud budete chtít více rawhidu než na jednu bednu, pokud zbyde bude nutné si ho doplatit. Odhadovaná cena materiálu na jednu bednu navíc bude cca 800kč.
 
Pokud bude někdo ochoten zajistit oběd a večeři na alespoň jeden den pro všechny, nechť mi dá vědět, budou mu proplaceny veškeré náklady včetně dopravy a bude zbaven povinnosti platit účastnický poplatek a ješte ho k tomu budeme velebit. Tedy pokud se to bude dát jíst.
 
Na akci je vhodné si připravit svou vlastní škrabku, zejména jde o rukojeť zhotovenou ze dřeva nebo parohu. Spoustu informací a fotek najdete pokud zadáte do vyhledávače "hide scraper" Škrabka bude třeba až na druhý vikend škrábání kůží, přesto přivezte ideálně své polotovary již na víkend napínání a my poradíme co zlepšit.
fotofotofoto foto

Komentáře, diskuze

5.2. 2018 22:57
Karča
Ahoj, předpokládám, že je to jen překlep, ale SRK je přelom dubna/května, tak mi do toho nesedí datum 31.3.
6.2. 2018 22:44
Filip
Díky Karčo byl to překlep a už jsem to opravil na 31.4.2018.
7.2. 2018 14:16
Petr
Jen bych rád upozornil, že den 31.4 neexistuje, což by mohl být menší problém.
7.2. 2018 14:23
Radka
Náčelníkovi se promíjí i druhý překlep ;-).Ráda pojedu i toho 31.4.:-)
7.2. 2018 15:15
Filip
No to mi to jde...zkusíme tedy do třetice 29.4 v neděli!!!
8.2. 2018 10:14
Iva a Ajča
Díky za upřesnění správného termínu. :-). Zapomněla jsem do poznámek dát, že bych chtěla vyrobit tubus. Tedy Rawhide. A jestli by byl možný už sobotní příjezd.
Díky
2.4. 2018 16:57
Knugnuška
Ty jo....super. Nechcete oslovit Geniu? Je to skromnej chlapík, ale co já vím, tak udělal nejméně patnáct, až dvacet kravských kůží a také je zpracoval na výrobky. Myslím, že mezi hobbisty, je to kapacita. Také bude mít určitě plno vzorů nastahovaných a nafocených v expozicích.
16.4. 2018 11:16
Lucka
Ahoj. Zapomnela jsrm vcas zaplatit ucastnicky poplatek. Blbe jsem si to precetla. Tedy jako omluvu nabizim ze na tu prvni nedeli uvarim.

Kolik je čtyři krát osm ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.

Seznam přihlášených účastníků

Přihlášen Počet Poznámka
Čáp1rawhide; přijedu s manželkou a dvěma dětmi do dovou let, manželka ale bude pouze hlídat děti
Tokhatamani1Rawhide na bednu
Klokša1mozkovka
Lucka Wazazi1mozkovka
Tokaheya1mozkovky
Medvěd1Rawhide na bednu
Zlobr1Rawhide
zuzka1rawhide -bedny
Radka a Petr2Rawhide
Iva Kubánková1mozkovka
Ježek1Obojí je super, je mi to jedno! Na mozkovky můžu dodat pár kůží, co mám v mrazáku.
Andrea Obrovská1
Karča1rawhide; tubus
Filip1Rawhide
celkem:15 

Přihlášení na akci

Celé jméno + přezdívka: *
Email: *
Upozornit na emailu:
(více adres oddělte čárkou)
Telefon:

Hlásíte se jako: *
Zvolte kmen: *
Poznámka: