Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Fara Michalovy Hory - Jdeme do finále

(aktualizováno 29.12. 2017)
Zpráva » Fara Kosí potok
Rok 2017 se končí a rekonstrukce Fary v Michalových Horách zdárně spěje do posledního roku. V roce 2018 bude objekt plně zprovozněn. Bude sloužit nejen jako zázemí pro naše pobyty na loukách na Kosím potoce. Plánujeme zde ubytování a vzdělávací programy pro kmeny LLM, oddíly z ostatních organizací dětí a mládeže, ale i pro školní kolektivy. Rádi bychom využili bohaté historie a zajímavé přírody kolem. Kdo byl na Sněmu delegátů, tak si možná pamatuje zmínky o kovárně, truhlárně, přírodovědné učebně, malé mobilní elektrárně. Zpřístupnění nějakého důlního díla v Michalových horách, rýžování zlata. Pozorování hornin i živých organismů pod lupami a mikroskopy. Zkrátka zajímavé věci, které mohou inspirovat k dalšímu zájmu o přírodu, historii, ale i táboření v týpí a další woodcrafterské znalosti a dovednosti. 
 
Rekonstrukce je dlouhá. Chtěli jsme zachovat historický ráz objektu, ale zároveň vybudovat funkční základnu, která odolá náporu omladiny. Doufám, že se nám daří. Posuďte sami dle nejnovějších fotografií. V roce 2018 dokončíme vybavení vnitřku a přesuneme svoje síly do zahrady. Zde bude dokončen velký přístřešek, opět se zelenou střechou, která se osvědčila již na stodlole / garáži. Budeme pokračovat kamennými dlažbami, výsadbou zeleně. U domu přibude dřevěná terasa, do zahrady pak nová dřevěná brána. 
 
Dobré je, že náš záměr oslovuje i místní, kteří nám pomáhají se stavbou a provozem objektu, stejně tak, jako s přípravou programů, psaním projektů i propagací v médiích mezi místními učiteli, starosty i spolky. 
 
Pokud byste se v budoucnu chtěli zapojit i vy, přijeďte v létě na Kosí potok na tábor. Pokud se vám to nehodí, dejte vědět a domluvíme se individuálně. 
 
Děkuji všem, kteří přiložili a přikládají ruku k dílu, 
 
fotofotofotofoto
fotofotofotofoto
fotofotofotofoto
Aleš Sedláček - Tokaheya (as(zavináč)tribar(tečka)cz)

Komentáře, diskuze

30.12. 2017 15:54
Trnka
Moc velká paráda.
2.1. 2018 11:49
Tokaheya
No vždyť je tam i tvůj rukopis:) Minimálně v plánech, do kterých dodnes čmáráme:) Díky, hezký nový rok Tk
11.1. 2018 15:34
Bobr Bedřich Homola
Těším se na jaro, až tam zase přijedu za vámi.
Velké Wašte krásnému dílu.
11.1. 2018 23:10
Tokaheya
Hau Kola Bobře! My se také těšíme. Myslím, že nový červený sečný traktor se ti bude líbit. Už na tebe čeká... S modrou oblohou, Tokaheya
6.11. 2019 10:47
Kateřina Žaludová
Dobrý den. Jaká je prosím cena a obsazenost objektu. ?

Kolik je jedna krát šest ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.