Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Sněm zástupců 2023

(31.10. 2023)
Stalo se » V LLM
Jaký byl Sněm zástupců 2023?
 
foto
Základní škola Tuchlovice o víkendu 20.-22. 10. 2023 přivítala na své půdě nejvyšší orgán LLM - Sněm zástupců. Celý víkend se nesl v duchu jednání, schůzek a diskuzí. Hlavní zasedání proběhlo v sobotu, kdy jsme zahájili ráno v půl deváté a rozešli se večer ve stejný čas. Co si budeme vyprávět, bylo to náročné, ale jsem velmi rád, že jsme se sešli v kruhu woodcrafterů, kteří i po několika hodinách jednání dokážou rozumně argumentovat a vyslechnout jeden druhého. Upřímně si myslím, že se letošní Sněm zástupců povedl. Zásluhu na tom má celý organizační tým a hlavně členové, kteří na SZ přijeli.
 
Setkalo se zde 53 zástupců, z toho bylo 25 kmenů (s různými počty zástupců), 6 zástupců stráží a jedna zástupkyně za rody LLM. Stráže v plném počtu jsem na SZ osobně ještě nezažil a jsem rád, že jsme se do tohoto bodu dostali. Naopak si myslím, že rody a kmeny mají ještě prostor. Obzvláště kmeny, na jejichž počtu jsme závislí kvůli usnášeníschopnosti. Nu což, opět si zde dovolím napsat obligátní větu: Příští rok to určitě bude lepší.
 
foto
Usnášeníschopní jsme nicméně byli a jednat jsme mohli. SZ tradičně zahajují zprávy z náčelnictva a rozšířeného náčelnictva, kde tito volení členové představí výsledky svého konání za uplynulý rok. Někdo podrobně, někdo jen okrajově zhodnotil svou činnost. Zazněly plány do budoucna (strategický plán, úpravy činů, stavby atd.), byly zhodnoceny proběhlé akce a činnosti. Za zmínku stojí zcela neobvyklý vývoj mezinárodního woodcraftu, o kterém se můžete dočíst v dřívějších článcích.
 
Odpoledne se neslo v duchu jednání o investičních záměrech Ligy. Potvrdili jsme záměr daru kmeni Bobrů a náčelnictvo dostalo mandát jej po schválení darovat. Vedle toho se diskutovalo o Samechovu a Jahodině. Sněm zástupců stavbu Klenovy boudy na Jahodině schválil a příští rok na Sněmu zástupců dojde k další revizi a představení následujícího finančního plánu. Na Samechově zahájíme širší diskuzi o možných stavbách se záměrem postavit větší srub jako hlavní základnu této louky. Původně zamýšlené táborové stavby se tedy aktuálně pozastavují, abychom nepřišli o možné využití prostoru právě pro tento srub.
 
 
 
foto
 fotofoto
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sněm zástupců schválil také členské příspěvky a úpravu nároku na časopis pro rok 2024. Příspěvky do Ligy zůstávají ve stejné výši jako letos, ale od příštího roku budou mít všichni členové nárok na časopis v on-line podobě. Ten bude vázán na každého člena a budou vycházet 4 čísla ročně. Tištěnou verzi bude možné si pořídit za předplatné ve výši 280 Kč/4 čísla. Sledujte webové stránky LLM – čas úhrady příspěvků se blíží, jakmile vše spustíme, budete informováni.
 
Závěrem jsme představili Strategický plán náčelnictva. Ten najdete podrobněji v Totemové desce č. 140. Hlavní témata, kterých se týká jsou:
  • Funkční kancelář LLM
  • Metodika pro vedení a činnost kmene
  • Kvalitní systém náčelnických zkoušek a lesních škol
  • Funkční komunikační ekosystém
  • Náčelník Velké lóže, který ví, co má dělat
  • Péče o kategorii 15 – 26 let
  • Soběstačné základy s kvalitními správci
Jsem rád, že Sněm zástupců je povětšinou kultivované zasedání, jež dokážeme vést v přátelském duchu. Děkuji všem, kteří k tomuto charakteru přispívají. Děkuji Maqiyémi a Zi za vedení schůze, zapisovatelům, sčítací komisi, technikům a také Kamile z kanceláře za organizaci.
 
Kdo jste letos na Sněmu zástupců nebyl, tak jste o hodně přišel, mohli jste ochutnat jedinečný mošt, zajít do sauny s vybranou společností, zaplavat si v jedinečném bazénu se zvedacím dnem a užít si skvělé chvíle s woodcraftery ze všech koutů republiky. Tedy skoro všech, ale Příští rok to bude účast určitě lepší.
 
Těším na další rok našeho volebního období.
 
Tomáš Sadílek - Chlup
Náčelník LLM
 
 
 
 
 
Co se odhlasovalo:
 
  • Schválili jsme účetní závěrku za rok 2022
  • Potvrdili jsme členské příspěvky a úpravu nároku na časopis. Nyní každý člen bude mít možnost on-line časopis a tištěný bude samostatně předplacený.
  • Schválili jsme pokračování v projektu Jahodina (Klenova bouda), za podmínky dalšího schválení na příštím SZ.
  • Podpořili jsme vstup LLM do Rady dětí a mládeže hl. m. Prahy
  • Dali jsme náčelnictvu mandát poskytnout dar na klubovnu kmene Bobrů
  • Zadali jsme náčelnictvu úpravu/opravu Stanov a Vnitřního řádu
  • Náčelnictvo má také za úkol připravit podklady ke stavbě srubu na Samechově
  • Představili jsme Kalendárium na rok 2024
 
 
 

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je devět krát pět ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.