Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Tawiskara 2023

(14.10. 2023)
Stalo se » V LLM » Ze života kmenů
foto
Kmen Tate Osmaka pořádal poslední zářijový víkend tradiční lukostřelecké klání Tawiskara a nutno říct, že šlo o úžasnou událost. „Osmáci“ měli skvěle připravené zázemí i pro variantu špatného počasí, které se letos ovšem nekonalo (tedy vyjma noční přeháňky na osvěžení vzduchu). Během dokonale letního pátečního dne se na tábořiště, kde už bylo vše připraveno k soutěžím, postupně sjížděli ostrostřelci z různých kmenů, rodů a organizací a celkem dorazilo téměř osmdesát příznivců této pravidelné akce.
 
foto
 
 
 
foto
Páteční večer byl vyhrazen stavění stanů, pokecu a muzicírování u společného ohně dlouho do noci. Ráno nás Waštélaka nemilosrdně vybubnoval z vyhřátých spacáků, pro nové účastníky objasnil pravidla a harmonogram a mohlo se začít střílet.
 
Soutěží se celkem zúčastnilo 61 lučištníků, přičemž nejpočetněji byly zastoupeny kategorie mužů do 50 let a dětí. Kromě rovinné střelby byla k dispozici i lovecká stezka, nesoutěžní parkur a samozřejmě souboje a ústupovka, která byla napínavá do poslední vteřiny. Nejlepšími nakonec byli Brůča z Tate Osmaka za děti, který se svým zásahem mety z 65 metrů zařadil po bok lepší poloviny dospělých a patří mu velké wašté, z žen Helena 60 m a
z mužů Jůra opět z Tate Osmaka, který 122centimetrový terč neminul z úctyhodných 90 metrů – a dobře, že na této metě skončil, jinak by se kvůli němu zřejmě muselo kácet týpí…
 
foto
Sobotní večer u táboráku se opět nesl ve znamení kytar a probírání zážitků – až najednou byla neděle, Waštékalův budíček a vyhlašování vítězů. Medaile, ceny i camrátka byly nádherné a drobné odměny čekaly na každého účastníka. Největší odměnou však byl společně strávený čas a pohled na nadšené střelce, které pokoušeli štěstí do poslední chvíle, než došlo na odnášení terčů.
 
foto
 
Pokud jste letos váhali, jestli se Tawiskary zúčastnit, rozhodně příští rok neváhejte. Bylo nám
společně moc dobře.
 
Waki
 
foto
 
foto
 
foto
 
foto
 
foto
 
foto

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je dva krát pět ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.