Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Woodcrafterský ples 2023

(23.2. 2023)
Stalo se » V LLM
foto
 
V sobotu 11. února se uskutečnil Woodcrafterský ples pořádaný kmenem Jestřábi ve stochovské sokolovně. Námětem plesu byla parta Rychlých Šípů. K tanci hrála místní kapela Funny Orchestra. Zahájení plesu proběhlo scénkou s tématem začátků kmene - trampíci vs indiáni.
 
V jednotlivých přestávkách byl pro účastníky připraven bohatý program. První aktivitou byl kvíz od našeho veleváženého hosta pana Jaroslava Foglara, po kterém byl kmen Jestřábi pojmenován. Kvíz se týkal samozřejmě komiksů Rychlých šípů a výhry byly tedy tématické. Vítěz Luky získal vyřezávané figurky této party i s jejich psem, za které velmi děkujeme Mokroušovi z Ťapáčů. Druhé a třetí místo, Mango a Déšť, vyhráli ježka v kleci.
 
foto
Další aktivitou byl lov jestřába. Někteří účastníci se do něho vrhli téměř s rychlostí s jakou skutečný jestřáb loví. Cílem bylo zasáhnout srdce králíka. Nejlepším lovcem byl v tomto případě Červenka (taková příhodná přezdívka), který za svoji přesnost dostal právě králíka.
 
Tajnou součástí plesu bylo popřání jedné z organizátorek plesu - Maky k jejím 18. narozeninám. Dostala sushi dort, který připravily starší děti a několik dárečků a na konci plesu i píseň od Kabátů.
 
Kolem půlnoci přišla na řadu další soutěž a zároveň překvapení v podobě živých obrazů. Do sálu dorazily Rychlé šípy a začaly se horlivě vítat s účastníky. Poté předvedli 4 scénky z komiksů a publikum hádalo, co za text chybí v prázdné bublině. Plný počet bodů měla jedna soutěžící - Trnky maminka. Další dva nejlepší měli jednu chybu, tedy 3 správné odpovědi - Ivča a Kóča. Vítězové obdrželi pstruhy, protože Foglar byl prostě velká ryba.
 
foto
Poslední částí programu bylo losování tomboly, kde měl každý šanci vyhrát několik cen a nebo také žádnou. Bylo v ní spousta krásných výrobků, kniha Rychlých šípů a dokonce i velmi pěkná kytara. Kromě tance a soutěží se mohli účastníci zastavit i ve fotokoutku, kde byla připravena spousta bublin s legendárními hláškami.
 
Doprovodným programem byl curling na zamrzlých Záplavách (a to už se nějakou dobu takhle pěkně nepodařilo). Týmy si vyrobily svá vlastní košťata a podívaná to byla pomalu jak z Olympijských her. Děkujeme všem hráčům, kteří se turnaje zúčastnili.
 
foto
Doufáme, že se všem účastníkům ples a doprovodný program líbil. Pokud máte nějaké fotky, budeme za jejich sdílení velmi rádi (můžete poslat odkaz na info@kmenjestrabi.cz).
 
A tady přikládáme odkaz na fotky od nás: https://kia108.rajce.idnes.cz/Woodcraftersky_ples/
 
S modrou oblohou,
 
Týna

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je jedna plus jedna ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.