Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Sněm zástupců 2022

(27.11. 2022)
Stalo se » V LLM
Volím, tedy jsem!

Narážku na slavnou větu "Cogito, ergo sum (Myslím, tedy jsem)", nedávám jako zvolání hned do začátku tohoto textu náhodou. A možná je pravdou, že vzpomínka na krásné prostředí Teologické fakulty UPOL, kde se sněm konal, k tomu volá.
 
Sněm z letošního 22. října postihlo už od začátku časové zpoždění, kvůli technickým potížím s hlasováním. Symbolicky tak možná Velký duch ukázal, čeho se nám v LLM nedostává - času. Tento rok, plný velkých výročí, malých a přesto významných událostí, katastrofy v podobě útoku Ruské federace na Ukrajinu... letos jsme zas chtěli na sněmu diskutovat i pro chod LLM důležitá témata. Bohužel, času bylo poskrovnu.

(Na tomto místě tak vyzývám, že kdokoliv by chtěl ovlivnit postup ve věci dalších ligových základen, má možnost se připojit zde: https://www.woodcraft.cz/index.php?right=mainpage&right2=zprava&id=1563&sid=

I v případě návrhu na ligové vyznamenání je možné se zapojit do diskuse, stačí napsat na můj mail, přiložený pod touto zprávou. V případě dotazů na další témata, nebojte se kontaktovat ligovou kancelář).

Oproti minulým volbám byla i možnost výběru na post náčelníka. Kandidáty byli Tomáš Sadílek - Chlup a Aleš Kapica - Keny Otter. Přes různé postoje k jednotlivostem, z debaty vyšli cíle, které měli oba kandidáti společné:
Rozšíření ligy, upevnění funkčnosti ligové kanceláře, větší péči o členskou základnu.

Poslední jmenovaný bod oba kandidáti pojmuli rozdílně. Zatímco Chlup vidí těžiště LLM v Malé lóži, Keny ho vidí v rodinách a rodinných kmenech. Nicméně pro oba kandidáty je woodcraft životní cestou od 4-94 let (minimálně).

Následné volby ustanovili náčelnictvo do této podoby:

LLM dál povedou náčelník Tomáš Sadílek (Chlup) a ohnivec Tibor Parák (Wičháka).

Společně s nimi členové náčelnictva:
Pavlína Hlaváčová (Tawasentha)
Dita Laštovičková (Todi)
Lucka Vaňková
Marek Havrlík (Nechodí)
Filip Chmel
Martin Lehký (Marťa)

Rozšířené náčelnictvo je v zastoupení šéfredaktorky časopisu Woodcraft Gabriely Modřanské (Gábiny), správce luk Aleše Sedláčka (Tokaheyi), náčelníka ÚROP Petra Vilhelma (Willyho) a webmastera Pavla Spáleného (Yučikaly Wičaši).

Já osobně doufám, že se nám podaří dosáhnout na všechny vytyčené cíle, kterými v lize uchováme to dobré
a posunume ji opět o kousek dál věcmi novými.

K tomu potřebujeme váš hlas - aby to bylo rozhodnutí Ligy lesní moudrosti. Přijeďte tedy v co nejhojnějším počtu příští rok. Potřebujeme vaši pomoc, činnost a práce pro woodcraftery nikdy neutichá, bez vaší pomoc toho stihneme málo. Případný získaný čas, s vaší pomocí, můžeme věnovat prožití tisíce milých dobrodružství. Ať už
u ohně v týpí, či pod noční oblohou.

Příští Sněm Zástupců je 20.-22.2023.

Mecho,
Marek Havrlík - Nechodí

 
Marek Havrlík - Nechodí

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je osm plus tři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.