Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Proběhl lakrosový turnaj ML

(13.6. 2022)
Stalo se » V LLM » Ze života kmenů
fotoPo dvouleté pauze proběhl na začátku června lakrosový turnaj pro ML. Přihlášených týmů bylo sice celkově méně, ale o to větší sportovní nadšení hráči měli. Turnaj tentokrát proběhl na hřišti v autokempu ve Mšenu, kde na celý průběh utkání dohlíželi nejen rozhodčí, ale také majestátní Bezděz.
 
Celkem hrálo pět týmů starší kategorie (hráči 12 - 17 let) a to z kmene Trilobit, Stopaři, Tate Osmaka a dva týmy kmene Bobrů. Hrálo se systémem každý s každým a následně byla finálová utkání o třetí a první místo.
Většina zápasů byla velice vyrovnaných a diváci zůstávali v napětí až do poslední minuty hry. Smolařem turnaje by se dal vyhlásit tým kmene Stopaři, kteří sice nastříleli nejvíce gólů ze všech, ale přesto skončili na třetím místě, kdy o všem rozhodl jeden jediný gól, který v rozhodující chvíli dal tým Trilobit. Nutno říct, že Stopaři neměli jako jediní nikoho na střídání, i přesto bojovali ze všech sil až do konce.
 
Stejně tak tým Bobři AA, který byl z větší části složen z hráčů mladší kategorie, měl sice nevýhodu co se týká výšky hráčů, ale přesto nedali nikomu nic zadarmo. Co se týká nastřílených gólů, měli pouze o tři góly méně než kmen Trilobit, který nakonec hrál finále o první místo.
 
Po finále jsme se všichni nadšené odebrali k večeři, kterou jsme měli již připravenou v místní restauraci a následně proběhlo vyhlášení s předáním pohárů, diplomů a cen nejen pro vítěze.
foto
Konečné pořadí bylo následující:
1. místo Bobři A (36:14) (8 bodů)
2. místo Trilobit (15:19) (5 bodů)
3. místo Stopaři (39:23) (4 body)
4. místo Tate Osmaka (10:27) (3 body)
5. místo Bobři AA (12:31) (0 bodů)
 
Čísla v první závorce jsou nastřílené góly: inkasované góly. Číslo v druhé závorce je počet bodů podle počtu výher (výhra 2 body, remíza 1 bod, prohra 0 bodů). A toto číslo také rozhodovalo o konečném umístění.
 
Krom umístění jednotlivých týmu byli také vyhlášení nejlepší střelci a nahrávači, zvlášť v kategorii holky a kluci.
Nejlepší nahrávač - Tokala, 12 nahrávek (Stopaři)
Nejlepší nahrávačka - Ještěrka, 9 nahrávek (Stopaři)
Nejlepší střelec - Tokala (Stopaři) a Brunda (Bobři), měli shodně 12 vstřelených gólů, a rozhodl až závěrečný duel, který vyhrál Tokala.
Nejlepší střelkyně - Ještěrka, 10 gólů (Stopaři)
 
Poděkování patří také brankářům, kteří byli sice z kartonu, ale vždycky svůj tým podrželi a chytali jak nejlépe svým kartonovým tělem uměli.
 
Po vyhlášení jsme ještě chvíli trénovali um s lakroskou a zkoušeli také střílet na živého brankáře. Když už na hřišti nebylo nic vidět, odebrali jsme se k zasloužené limonádě a následnému odpočinku.
 
V neděli většina kmenů odjížděla poměrně brzy, ale s těmi co zůstali, jsme se ještě znovu setkali na hřišti na krátký trénink a přátelské utkání z namíchaných týmů. Hrálo se podle oficiálních pravidel českého lakrosu. Na všech byla znát velká únava z předchozího dne, ale pořád se na hřišti běhalo a za to patří všem velký obdiv.
 
Jsme rádi, že jsme se po dlouhé covidové pauze opět mohli setkat a užít si pořádnou dávku woodcrafterské sportovní atmosféry a budeme se těšit, že nám to vyjde i příští rok.
 
Alexandra Šuláková - Sagitta
Foto Marie Anna Hanzalová
 

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je jedna krát dva ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.