Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Zprávy z 242. náčelnictva

(11.5. 2022)
Stalo se » V LLM » Zprávy z náčelnictva
V úterý 10. 5. jsme se sešli v kanceláři LLM na 242. náčelnictvu.
 
Programy OPVVV na Framu a Faře
Vzdělávací programy OPVVV, které se budou realizovat na Faře a Framu budou brzy schváleny a bude spuštěn ostrý provoz. Potýkáme se ale s nedostatečnou kapacitou lektorů (truhlárna, kovárna, geologie, přírodověda). Pokud byste měli zájem o více informací k lektorování, ozvěte se Lucce Vaňkové. 
 
Šablony v LLM
Možnost čerpat šablony byla prodloužena až do příštího roku. V současné chvíli je možnost čerpat především metody. Další projekt šablon nebude přímo návazný, takže letos je poslední možnost šablony v kmeni nebo rodě realizovat. Více informací na sablony@woodcraft.cz.
 
Sněm LLM
Program blížícího se Sněmu LLM začíná mít obrysy. Ohnivecké společenství bude mít tento týden další organizační  schůzku a příšít týden bude zveřejněno na webu LLM více informací. V termínu 22. - 28. 7. přiletí tábořit Julie A. Seton s manželem, budou tedy přítomni nejen na sněmovní den, ale také po zbytek týdne. Můžete se těšit na zajímavé přednášky, diskuze, výstavu a další aktivity.
 
Základny
Na Klenu proběhlo výběrové řízení na zpracování projektu pro stavební povolení. Nejlepší nabídku (hlavním kritériem byla nejnižší nabídková cena) dala firma RCNKSK, se kterou bude uzavřena smlouva o zhotovení studie. MŠMT tento měsíc zveřejnilo dotační program na rekonstrukci budov, který bychom rádi na rekonstrukci využili. Podání žádostí je do 31. 8. 2022.
 
Na Framu se budou v rámci brigády měnit dveře do kuchyně a salonu, kvůli jejich špatnému stavu. Čekáme na vyjádření k přestavbě podkroví.
 
Obrazová kniha o historii woodcraftu a LLM
Tuwanakha připravil nádhernou obrazovou publikaci o historii woodcraftu (od roku 1900). Řešili jsme možnosti, jak knihu vydat. Vzhledem k rostoucím cenám v tiskárnách a obsáhlosti publikace přichází v úvahu elektronické vydání a možnost předobjednávky pevné vazby, případně vytvoření crowdfundingové kampaně třeba na portálu Hithit. Více budeme vědět po nacenění nákladu.
 
Totemová deska
V průběhu června vyjde Totemová deska s pozvánkou na letošní SZ, s informacemi a výzvou pro kandidáty do náčelnictva a účetní závěrkou. V letošním roce nás čeká volební SZ.
 
Z ústředí
Anka

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je čtyři plus dva ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.