Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Report z vyráběcího víkendu

(27.1. 2022)
Stalo se » V LLM
fotoO víkendu 15. – 16.1.2022 nás čekala velice příjemná akce, tentokrát v duchu myslícíruky. Stejně, jako před dvěmalety jsme se sešli v klubovně kmene Kruh ve Střešovicích.

Tentokrát nás čekalo drátkování pod vedením Perryho. V dílně byl Mokrouš připravenývést nás při vyrábění zrcátek ve dřevě. V horním patře byla šicí místnost, kde účastníkům radily Lasík, Tawasentha a já, jak si ušít indiánské oblečení, a taky Waštewin s ručním tkaním indiánských pásků z vlny - sashe. Během akce byla stále dobrá nálada a čas plynul, jako voda. Možná, až moc rychle. A jak tak plynul, tak nám pod rukama vznikaly moc hezké drátkované výrobky. Ozdobičky na stromeček, stojánek, náušnice, spona do vlasů, ale také láhev opletená drátem.Všichni, kdo se vrhli do dílny si stihli vyrobit svá zrcátka. Ta byla různých tvarů – koňské hlavy, šneka,nebo želvy. V šicí dílněse pilně měřilo, stříhalo, šilo a taky diskutovalo nad posledními indiánskými trendy. :) Výsledkem byla krásná pánská košile, pár dámských šatů a také nějaký ten pytlíček, který se vždycky hodí. Naproti přes chodbu se pilněmotaly a pletly sashe.
 
foto foto foto

Doufám, že se všem zúčastněným tahle akce líbila. Že se naučili něco nového, načerpali trochu sil a třeba i inspirace.

Všem lektorům chci moc poděkovat za jejich ochotu, trpělivost a dobrou náladu. Bylo to s vámi moc fajn.

S modrou oblohou
Radka Kopřivová

Komentáře, diskuze

27.1. 2022 10:32
Willy
Nebude prosím i nějaké foto?
27.1. 2022 18:17
Gábina
Pár fotek bude v jedničce Woodcraftu.
31.1. 2022 11:37
Anka
Ahoj Willy,
taky jsem na ně čekala, doplněno. :-)

Anka
30.1. 2022 13:17
Lída
Moc děkuji za vyráběcí víkend, jsem nadšená jak ze společnosti, tak z cizích i vlastních výsledků tvoření (šaty, zrcátko).

Kolik je sedm plus šest ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.