Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Tawiskara 2021

(19.10. 2021)
Stalo se » V LLM » Ze života kmenů
Tak jsme se dočkali a po 2 letech jsme se opět setkali na tábořišti kmene Tate Osmaka, abychom sifoto
 zasoutěžili ve střelbě z luku. Dorazili jsme již v pátek a tábořiště vypadalo jako velké mraveniště. Přivítal nás vždy usměvavý Waštélaka, který nám řekl, kde si můžeme postavit obydlí. Ihned jsme začali se stavbou. Po nás dorazily ještě Bimbrlata z Jaroměře a po nich ještě dorazil Hodžhóka s Ájou a Anikou a téměř za tmy ještě Puštíci z  Jaroměře, kteří poskytli fotodokumentaci celé akce. V sobotu ráno dorazili ještě Medvěd s Lasíkem, Logan a Lucka s Martinem. Ranní písní jsme přivítali sluníčko, a po snídaní jsme se sešli pod šapitó, kde nás Waštélaka seznámil s organizací celé akce. Naplánovali hned několik soutěží pro děti i dospělé. Děti měly stejné disciplíny až na dlouhou rovinnou střelbu. Soutěž se skládala z těchto disciplín: rovinná střelba na 18m, 25m, 40m, dále lovecká stezka, souboje, kde se losovaly dvojice a vyřazovacím způsobem se došlo až do finále. V neděli proběhla nominace do pavouka a vyřazovacím způsobem jsme se prostříleli až do finále. Vrcholem jako vždy byla ústupovka, kde se musel trefit terč z dané mety. Začínalo se na 18 metrech přes 25m po 5m. Ti nejlepší došli až k 80 m, nejdelší vzdálenost, ze které byl zasažen terč o průměru 122 cm bylo 97 m. Pro všechny účastníky byla v lese postavena lovecká 3D střelnice (makety zvířat), kde si mohl každý vyzkoušet imitaci skutečného lovu.
fotoKaždý večer hořelo hned několik ohňů, kde se povídalo, vařilo a zpívalo při kytarách až do brzkých ranních hodin. Počasí nám vyšlo krásně, i když byla v noci trošku zima, ale na tábořišti byl dostatek dřeva na topení, takže kdo chtěl, tak se u dřeva zahřál hned dvakrát. Jednou při přípravě a podruhé u plápolajícího ohně. V neděli pokračovaly soutěže a odpoledne byly vyhlášeny výsledky. My jsme odjížděli v neděli, ale někdo si zatábořil až do úterý. Byla to prostě super akce, na kterou jezdím již mnoho let a vždy se na ní těšíme, proto bych ještě chtěl pochválit perfektní organizaci a přípravu celého kmene Tate Osmaka a již se těšíme na příští rok.
 
Beduín-Tungulungsi

Tawiskara je akcí, kde je možno si dostatečně zastřílet z luku. Je to také o setkání se s lidmi, které lukostřelba baví. Jsou zde zastoupeny rovné i reflexní luky s mířidli i bez. Každému to co mu sedí. Scházejí se zde lidičky napříč generacemi, kteří nemají ambice vrcholových střelců, zato mají chuť se potkat, zatábořit, vařit na ohni, zaspívat při kytaře a obohatit se o zkušenosti v lukostřelbě. Děkuji za tyto lidičky, že vytvářejí Tawiskaru takovou, jakou si ji náš kmen představuje. Jsme rádi, že můžeme Tawiskaru u nás pořádat.
 
Waštélaka

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je jedna plus sedm ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.