Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Fram - tepelné čerpadlo v provozu

(15.6. 2020)
Stalo se » V LLM
Dlouho plánovaná a MŠMT podpořená výměna topné soustavy je úspěšně realizována. Dva vrty 162m hluboké teď a dalších doufejme více než 100let budou zajišťovat hřejivý pobyt na chatě v srdci Šumavy. Je neuvěřitelné jak tiše a nenápadně nové tepelné čerpadlo běží a dokáže z 5ti stupňového rozdílu teplot ohřát vodu pro 30 lidí za pár hodin.
foto
 
O Víkendech 29-31.5 a 12.-14.6 proběhly dvě brigády.
Na první z nich pod vedením Lucky z Wazazi se stihlo pouklidit, rozebrat palandy na sedmilůžkovém pokoji, oškrábat a částečně natřít všechna venkovní okna s dožilým nátěrem, vyprat záclony, očistit část fasády a připravit ji k novému nátěru.
 
foto foto foto
 
Na druhé jsme také nelenili. Olowan s Tawasentou natřely všechny okna dveře, lavičky novou skříň na nový sušák bot, nové dveře do sklepa. Wakai s Maquiyemi rozřezali všechno zbylé dřevo a uklidili ho do dřevníku. O rozmístění výzdoby o jejichž výrobu se zasadil Radek Kronika s Netopýrem (dobové fotografie z polární lodi Fram, záchraný kruh, norská vlajka a informační tabule) se postaraly Terka s Olowan a Pavlínou. Wanigiska s Tokaheyou položili nové lino v tří a sedmilůžáku. Já a Radim jsme vyrobili nové dveře a skříň k sušáku. Vařila nám a všecko vycídila Awanyanka. Děti nás podporovaly, hrály si samostatně a občas nám i pomohly. Správce Martin zajistil materiál a sloužil jako přítel na telefonu. Byla to podařená akcička. Nečekal jsem, že se toho tolik stihne.
 
foto foto foto foto foto
foto foto foto foto foto
foto foto foto foto foto fotofoto foto
 
Díky všem kdo se podíleli na zvelebení naší základny
Fram Fram Fram
 
S modrou oblohou
Filip
foto: Wanigiska a Tokaheya

Komentáře, diskuze

15.6. 2020 1:23
Tk
Filip je king, vse to pekne zorganizoval!

Kolik je osm krát šest ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.