Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Soví výlet do iQLANDIE

(18.5. 2020)
Stalo se » V LLM » Ze života kmenů
Myslím, že nejsme jediný kmen, který si klade tuto otázku: Kam s dětmi, když je venku zima a není sníh? Naštěstí je po republice hromada rodinných výukových center a jedním z nich je i liberecká 
iQLANDIA, kam jsme se vypravili druhou únorovou sobotu.
 
fotoByla tma a pěkná zima, když se všichni, kromě mě, neboť musím mít vždy něco extra, sešli na kladenském vlakovém nádraží. Krátce po šesté se osamělý vlak vydal směrem Kralupy nad Vltavou. Po dvou přestupech a čtyechř hodinách úmorné cesty, do Liberce to jinak vlakem nejde, se naši výletníci dokodrcali na nádraží. To už stačilo jen dojít za roh, kde jsem si při čekání na zbytek kmene povídal s panem Einsteinem. Bronzovým.
Hned u vstupu nám zavřeli batohy do klece a mohli jsme se vydat na parádní prohlídku ještě parádnějšího science centra. Srdcem celého centra je otevřený prostor, kde se také nachází obří vodní tiskárna. Zkrátka, ze zavěšeného přístroje padají kapky a vytvářejí obrazce, které nakreslíte. Po deseti minutách marného snažení se o nakreslení kmenového znaku jsme mohli konečně přejít k dalším expozicím. Ať už se jednalo o rozříznuté auto, ohnivé tornádo nebo roztomilého robota, vždy jsme s nadšením hltaly informace a zajímavosti. Děti spíše než by četly, ocenily možnost vše si vyzkoušet.
 
A takhle to bylo celý den. V celé budově je nespočet různých atrakcí, exponátů a interaktivních věciček, takže o zábavu nebyla nouze. Po několika hodinách ťapání jsme se bohužel museli s iQLANDIÍ rozloučit a zopakovat ranní cestu, jen v obráceném pořadí.
 
Na závěr všem tento cíl doporučím. Je to sice hodně zaměřené na vědu a techniku, ale nemůžeme pořád jen ležet v trávě. 
 
S modrou oblohou
Viktor Rychlík - Viking – kmen Hinajankaga
 
fotofotofotofoto
 
 
Marie Palasová - Máša

Komentáře, diskuze

18.5. 2020 22:39
Yučikala
V IQlandii jsem byl s 3 letým synem. Myslel jsem si, že se bude lehce nudit. Opak byl pravdou. Nemohli jsme ho odtamtud dostat!

Kolik je sedm plus devět ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.