Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Květnové zprávy z náčelnictva

(14.5. 2020)
Stalo se » V LLM » Zprávy z náčelnictva
 Co jsme probírali:
 
 
 • Táboření na Kosáku – možnost tábořit po dobu letních prázdnin. V pondělí 18. 5. spustíme rezervační systém, Rezervace budou schvalovány tak, aby počet tábořících nepřesáhl 100 lidí, proto neváhejte a zarezervujte si své místo včas. Více info v samostatném příspěvku.
Přestože se většina programu do konce školního roku zrušila nebo přesunula na podzim, brigády proběhnou podle plánu. Sledujte kalendárium a webové stránky, kde Vás budeme průběžně informovat o dalších změnách. Navýšili příspěvek při účasti na pořádaných brigádách – dřevo ze 400,- Kč na 1200,- Kč, seno z 200,- Kč na 800,- Kč. Tak jako v uplynulých letech je možné jej i letos  uplatnit formou slevy z táborového poplatku.
foto Tábořit můžete i na Samechově – úklidové  práce jsou dokončeny, k dispozici je tedy jak louka, tak chata a nově vybudované suché záchody.
Ligový youtube kanál – přináší spoustu novinek. Poslechněte si podcasty s našimi členy. Jako první pohovořil náčelník Tomáš Sadílek – Chlup. Je na co se dívat – miniseriál o tom, co se děje přírodě.
Stavební práce na Framu pokračují. Vrty jsou hotové a nyní se pokračuje interiérovými úpravami. Došlo na výměnu nejvíce poškozených radiátorů, vybourání sklepa, nové omítky a betonovou podlahu.
Ani Fara nezůstává pozadu. Pravidelně ji o víkendech zvelebuje Tokaheya. Nyní dokončil kuchyňský kout v apartmánu. Jeho kompletní vybavení vč. sociálního zařízení  z něj činí samostatnou obytnou jednotku
Web LLM – práce na novém ligovém webu pokračují. Zapracováváme připomínky, testujeme redakční prostředí a zase jsme o krok blíže k jeho finální podobě.
Grafika LLM – zaměřili jsme se také na grafický vzhled LLM, a to konkrétně na potřebu sjednotit používání jednotlivých prvků na různé materiály. Proběhla dvě online setkání pracovní skupiny. Záměrem je vytvořit jednotnou grafiku, zamyslet se nad našimi symboly a jejich používáním, dát nový vzhled výroční zprávě apod.
Tábor v Banátu  v letošním roce neproběhne. S ohledem na současnou a i výhledovou situaci jsme přistoupili k jeho zrušení. Získanou dotaci od Ministerstva zahraničí tak budeme vracet. Ovšem díváme se na to pozitivně. Už víme, jak žádost správně vyplnit, a tak ji na podzim zvládneme podat raz-dva znovu.
Připravujeme žádost o dotace na MAS – Český západ, které bychom využili k dobudování venkovních učeben na Faře.
 
foto
 
Foto: Lucie Vaňková, Tomáš Sadílek - Chlup
 
 
Marie Palasová - Máša

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je čtyři plus tři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.