Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Zprávy z náčelnictva

(4.4. 2020)
Stalo se » V LLM » Zprávy z náčelnictva
 Naše 220. zasedání reflektovalo nouzový stav a vliv na naše aktivity v letošním roce.
 
Akce do konce školního roku – sledujte kalendárium a webové stránky, kde Vás budeme průběžně informovat o změnách. Sledujte také fb stránky, najdete zde aktuální výzvy a tipy co se děje nejen v Lize apod.
 
Letní tábory kmenů – žádáme náčelníky kmenů a vedoucí táborů, aby sledovali situaci a přizpůsobili se budoucím požadavkům a nařízením vlády. Liga lesní moudrosti bude o změnách informovat prostřednictvím ústředí.
 
Táboření LLM a výroční sněm – s ohledem na současnou epidemiologickou situaci, náčelnictvo probralo možnosti konání těchto akcí. Výsledek jednání bude zveřejněn do Velikonoc.
 
Stavební úřad Kašperské Hory schválil stavební záměr na tepelné čerpadlo na Framu. Co nevidět tedy s výměnou zdroje tepla začneme. Díky momentální situaci, dojde nejprve k výměně radiátorů v objektu. Ten je totiž nyní bez hostů.
 
Naše žádost v rámci v rámci programu 133 710 Rozvoj materiálně technické základny mimoškolních aktivit dětí a mládeže – rok 2020 – TEPLO a VODA na akci „Kopaná studna pro zásobování tábořiště LLM vodou“ byla MŠMT navržena k financování. V současnosti vyřizujeme povolení k vybudování studny. Vše je tedy na dobré cestě.
 
Podařilo se nám uspět s žádostí na tábor v Banátu v dotačním titulu ministerstva zahraničí: „Projekty zaměřené na spolupráci s krajanskými komunitami v zahraničí“. Tábor byl podpořen částkou 68 950,-  Kč. Podání žádosti inicioval náčelník kmene Okwaho a člen náčelnictva Marťa Lehký, který v loňském roce navázal na dřívější tradici a tábor znovu uspořádal. Jak všichni doufáme, tábor se začátkem srpna bude moci uskutečnit.
 
MŠMT schválila dotaci na činnost Ligy lesní moudrosti ve výši 1 520 100,- Kč.
 
Náčelnictvo schválilo rozdělení dotací pro jednotlivé kmeny. V následujících dnech obdrží hospodáři a náčelníci podpořených kmenů informaci o výši podpory. Podpora jde tradičně primárně dětským kmenům s pravidelnou činností.
 
Archiv LLM v nových prostorách. Přes všechny šanony a stále se rozrůstající archiv LLM nám začínala být naše kancelář poněkud malá, a tak hospodářka Lucka vyjednala s MŠMT v téže budově další prostor, menší skládek, který bude využíván k archivačním účelům. Prostory nám byly poskytnuty bezplatně, formou výpůjčky. 
 
Společně s domluvou o výše zmíněném skladu jsme podepsali smlouvu o bezplatné výpůjčce naší kanceláře. Tedy nyní nově neplatíme nájem. Služby nám samozřejmě zůstaly.
 
Náčelnické zkoušky – máme úspěšně za sebou první víkend. Druhý víkend jsme byli nuceni odložit a proběhne na podzim. Účastníci NZ mezitím pilně pracují na svých úkolech, a protože jsou zahlceni plněním svých školních povinností, požádali o prodloužení termínu k splnění jednotlivých úkolů a testů, což lektoři schválili.
 
Jak jistě už všichni víte, pod záštitou Wanigisky jsme loňské léto dali novou podobu ligovému obchůdku. Tomu se daří dobře, vše funguje, a tak má Wanigiska prostor věnovat se dalším proměnám. Tentokrát oblékne do nového kabátku webové stránky ligalesnimoudrosti.cz, jejichž příprava je v plném proudu. Úprav se dočká také rezervační systém na naše základny, kde chystáme možnost rezervací Framu přímo po pokojích a zcela nově přes systém spustíme rezervace pro Faru a Samechov.
 
Nová podoba se chystá také pro propagační materiál LLM. Vážka ve spolupráci s Nechodím aktualizují ligové letáčky o naší činnosti a nově vznikají i pro naše základny Fram a Faru Michalovy Hory.
 
Časopis Woodcraft je v balírně, již se můžete těšit, že ho brzy najdete ve vašich schránkách.
 
Nová Tuwanakhova kniha S modrou oblohou za temnými mraky je vytisknutá a čeká na slavnostní křest.
 
 
 
 
 
Marie Palasová - Máša

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je devět krát devět ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.