Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Vyráběcí víkend

(16.2. 2020)
Stalo se » V LLM

Nejprve jsem se vrhla na základy výroby indiánských ručně tkaných pásků zvaných sasche. Této dílny se s láskou a nekonečnou trpělivostí ujala Waštewin. Čekala jsem, že to bude pěkně odsýpat, jeden uzlík za druhým. Bylo to ruční tkaní, takže zas tak rychle to nešlo a musím říct, že při složitějších vzorech je to spíše velké soustředění než relax. Naštěstí jsme zkoušeli základní sasche a tam se po jisté chvíli dá mluvit o relaxu.

V mezičase jsem se vrhla na tvoření lucerničky s Mokroušem. Též má u mě velkou poklonu za svou trpělivost. Velké díky i za možnost vyzkoušet japonská dlátka - teď už nechci jinak. ☺️ Málokterý řezbář by dal všanc svá nejlepší dláta. Většina zúčastněných kromě mistra řezbáře a Matěje Kopřivy si způsobila lehčí úrazy při vehementní tvorbě lucerniček. Bohužel sklenáři nestihli připravit skla, takže někteří pražští se domluvili na dalším setkání a dodělání lucerniček i se skly. Já ještě musím zavolat sklenáři a objednat skla.

Další částí programu bylo šití šatů, bederek a košilí pod vedením Radky Kopřivové. Šicí stroje drnčely, jehly se před očima jen míhaly.

V poledne nám Anetka a Martin připravili vynikající oběd, dokonce bylo možné si vybrat mezi veganskou a masitou verzí.

Odpoledne se nás ujal Ablakela. Nakreslil týpí zvenčí i zevnitř, mluvil poeticky o táboření a rozložení věcí v týpí, o malebnosti v týpí i jeho okolí, i o tom, jak uctít návštěvu. Potom byla na řadě výroba jelenicových váčků na cokoliv.

Program byl velmi nabitý, takže jsem zdaleka nestihla všechno. Povedlo se mi vyrobit si lucerničku, začít sasche a domů jsem si přivezla jelenici na výrobu váčku, kousek umělé šlachy a trochu katlinitového prášku na zdobení.

Zapomněla jsem si v klubovně víčko od termosky, snad jen abych se na krásné místo ještě vrátila. Bohužel mě čas svíral a nemohla jsem se vracet, děti doma čekaly. Díky Medvěde za vyzvednutí (na SRKu si předáme).

 

Děkuji za příjemně strávený den ve společnosti úžasných tvořivých lidí. 

Zuzana Majdlochová
 
fotofotofotofoto
fotofotofotofoto
fotofotofoto

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je tři krát sedm ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.