Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Barbora Hrzánová načetla oblíbenou knihu Indiánské pohádky

(27.11. 2019)
Stalo se » Zvenčí
Barbora Hrzánová je „Vinnetou naší doby“ (jak zní kniha jejích vzpomínkových rozhovorů s Richardem Ermlem, která vyšla loni). Je nejen vynikající herečka, ale i člověk, který má k indiánům celým svým životním postojem blízko. Její citové a osobní zaujetí při četbě těchto pohádek dodává nahrávce nesmírnou autentičnost a sílu sdělení. „Já jsem se kdysi rozhodla, že zveřejním, že jsem Vinnetou. Odmalička jsem si přála jím být, a tak jsem si řekla, proč ne. A bylo to. Jenomže pozor, já jsem zároveň Vinnetou a Stará liška. Když byl náš syn malej, tak jsme byli běžná indiánská rodina. Já jsem dostala čelenku s pérem a přiřkli mi jméno Stará liška, syn byl Bystré očko a Radek Hladový vlk. Jak vidíte, indiánskou krev mám v žilách léta,“ vzpomíná s úsměvem Barbora Hrzánová a zároveň dodává: „Indiánské pohádky jsou pro všechny, kteří obdivují a oceňují indiánskou schopnost pochopení přírody.“ To, o čem hovoří Barbora Hrzánová, podtrhuje v nahrávce hudba, tedy zpěv, buben a chřestidlo v interpretaci bývalého náčelníka Ligy lesní moudrosti Filipa Chmela.
 
Indiánské pohádky spisovatele Vladimíra Hulpacha skvěle načetla Barbora Hrzánová a vycházejí 15. listopadu na značce Supraphon. Booklet zdobí ilustrace Miroslavy Hrdinové i fotografie Andrey Simperové. Posluchači se mohou těšit na pohádky s dakotskými bojovníky, irokézským náčelníkem, algonkinským kouzelníkem,  zunským chlapcem či také s Čejeny, Arapahy a dalšími severoamerickými indiánskými kmeny.
 
TEASER:  https://youtu.be/pGJmt3HKWKA
 
Audiokniha zde: https://lnk.to/HrzanovaIndianskePohadky
 
Marie Palasová - Máša

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je devět plus pět ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.