Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Jerzyho memoriál 3. - 4. 11. 2006

(8.11. 2006)
Sníh ...
padá z nebe
dosedá na dlaně
taje a zebe.

Jaký byl Jerzyho memoriál 2006?

Jedním slovem - náročný. Asi nejtěžší z dosavadních 4 ročníků. Málokdo z těch co se hlásili během teplých dní letošního října tušil, že první listopadový víkend nám počasí udělá ukázku, jak to v horách vypadá uprostřed ledna. Namáhavá chůze ve sněhu prakticky předem vyloučila možnost vůbec stihnou výstup na všech 14 vrcholů. Takže rozhodovalo množství sil a taktika.

Ve pátek večer vyrazilo 5 týmů do mrazivé noci. V údolí už leželo min. 15 cm čerstvého sněhu. Již okolo 23.00 byly dosaženy první vrcholy, po půlnoci skoro všichni zabivakovali - s výjimkou později odstartovavšího (a nakonec vítězného) Chorchvostu. V noci pak začalo sněžit a nepřestalo celou sobotu.

S hledáním vrcholových patníků byl někdy problém - obzvlášť pokud jste na vrchol dorazili jako první a museli se pustit doslova do „prohmatávání“ bílé sněhové peřiny (sněhu místy po kolena). Na druhou stranu, romantici a extrémisti si také přišli na své. Prémiový úkol pak zněl, „vytvořte haiku“ (japonská báseň, má mít přesně 17 slabik). Nejpovedenější je v záhlaví této zprávy.

Vítězi letošního JM se nakonec stal tým Chorchvost ( Fram, Jirka, Oli) který dosáhl osmi vrcholů. Druhý - Čistý sen skončil se sedmi vrcholy. Další místa nebyla vyhlášena neboť tým Vanilka a KiČi prakticky celou cestu absolvovali společně a vystoupili na 6 vrcholů. Tým MaToMa po dosažení dvou vrcholů akci předčasně ukončil a zmizel západním směrem.

V cílové chaloupce čekal kotel zelňačky, čaj a maková buchta. Povídání zážitků a pak buď zasloužený spánek nebo úprk na poslední vlak domů. Zůstávají vzpomínky na opravdu drsné počasí, krásné výhledy, bezdeché výstupy a klouzavé sestupy. A také otázka - zda za dva roky bude pátý ročník?! Uvidíme. Pokud ano, tak vězte, že vás čekají opět trochu jiné vrcholy takže ani vám nebude upřena radost z prvovýstupu.

Lhagayelo! ("bohové zvítězí")

Jiří Mt. Lehký - Hočhóka


Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je sedm krát osm ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.