Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Zprávy z náčelnictva

(2.5. 2019)
Stalo se » V LLM
  • Shrnutí NZ – letošní náčelnické zkoušky jsou za námi a z 16 zúčastněních máme již nyní 10 úspěšných absolventů. U ostatních čekáme na doplnění zdravotnického kurzu.
  • Placení táborových poplatků na Kosáku – jak jste již měli možnost se dočíst, v letošním roce se poplatky budou platit již před tábořením. Ladíme proto řešení situací, které mohou nastat (storno, příjezd nenahlášeného účastníka, zkrácení táboření apod.) Od této novinky si slibujeme výrazné snížení administrativní zátěže spojené s výběrem, evidencí a zaúčtováním táborových poplatků jak pro ústředí, tak pro samotného výběrčího.
  • Příměstské tábory - ve spolupráci s MAS Český západ budou v srpnu probíhat na Faře příměstské tábory. Na zveřejněnou výzvu se ozvali naši tři členové, kteří budou po dobu tří týdnu připravovat program pro místní děti.
  • WEB LLM – na náčelnictvo dorazil Wanigiska pohovořit o svých nápadech na oživení webu ligalesnimoudrosti.cz. Vyvstalo spoustu podnětů, co by pro prezentaci Ligy veřejnosti nemělo na stránkách chybět.
  • Ligový obchůdek – připravujeme spuštění nového obchůdku. Ústředí spojilo své síly s Wanigiskou, který poskytne zázemí shoptetu a Perrym, který se ochotně ujal nafocení publikací a ostatních produktů.
  • Rozpočet – Náčelnictvo schválilo výši dotací pro kmeny. Obdrželi jsme oznámení, že investiční projekt na výměnu zdroje vytápění na Framu bude podpořen. Náčelník s ústředím připravují podklady pro zahájení – stavební povolení, výběrové řízení apod.
  • Darujme.cz - zaregistrovali jsme se na crowdfoundingovém portálu, který usnadňuje neziskovým organizacím žádat o dar prostřednictvím individuálního fundraisingu. Zveřejníme zde naše různé projekty, na jejichž realizaci aktuálně sháníme finance – např. Tábor v Banátu.
  • Smlouva Samechov – obdrželi jsme návrh smlouvy na správcovství louky Samechov s úpravami od Changleski. Je nezbytné jasně definovat podmínky a způsob fungování, proto obsah smlouvy bude předmětem dalšího jednání s kmenem.
  • Podali jsme žádost o projekt na Zvyšování kvality neformální vzdělávání tzv. Šablon z OP VVV.
  • V kanceláři ústředí máme stále ještě k dispozici Ablákelovu knihu Týpí jako domov - kde se romantika a hluboké osobní prožitky mísí s praktickými návody pro život v týpí.
 
Marie Palasová - Máša

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je dva krát dva ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.