Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Tančící Lososi vyrazili na Hrachov

(22.1. 2019)
Stalo se » V LLM
„Letošní vánoční výprava se vskutku povedla. Byla komornější než předchozí – bylo nás jen 13, ale o to pohodovější,“ říká Markéta ve svém článku na webu Tančících Lososů. 

Vánoční výprava do Hrachova se konala 14. až 16. 12. 2018. Ubytovali se v centru Ochrany fauny ČR, kde je vřele přivítal ředitel Pavel Křížek. 

Ochrana fauny se zabývá ochranou volně žijících živočichů a jejich biotopů, v Hrachově se starají o zraněné a nalezené živočichy, probíhají zde přednášky, besedy i kroužky pro děti. Toto centrum, které je v České republice největším svého druhu, je některým z Vás jistě dobře známé, neboť bylo místem konání posledního Sněmu zástupců. (více zde http://www.ochranafauny.cz/
 
 
foto     foto
 
foto   foto   foto
 
 
Výprava Tančících Lososů se neobešla bez štědrovečerní večeře při svíčkách, vánočky a cukroví. Děti si i přes velký mráz zahrály spoustu venkovních her a v zimní chumelenici se vypravily na procházku. Krajina okolo Hrachova je velmi krásná: zasněžené borové lesy, skalky, kopečky, hluboká údolí... No představte si tu nádheru! 

Věnovali se společně i výrobě papírového řetězu a ozdob pro zvířátka, kterými poté při zpěvu koled ozdobili stromeček. Za svitu svíček a prskavek si rozdali dárky. Nezapomněli ani na tradiční pouštění lodiček. 

V neposlední řadě se po koulové bitce dozvěděli spoustu informací o již zmiňované záchranné stanici a poslechli si nespočet zajímavých příběhů o záchraně volně žijících zvířat či odchytu cizokrajných zvířat.
 
„Ochrana fauny nás nadchla a určitě se sem ještě někdy vrátíme. Navíc jsme se shodli, že by nás bavilo se věnovat ekologickým tématům a třeba si i splnit nějaké činy z ekologie,“ tak návštěvu záchranné stanice shrnula Markéta.
 
Pro vás ostatní skvělý tip, na co se také zaměřit, či pokud toto místo ještě neznáte, tam vyrazit!
 
Lucie Štichová
fotky: Archiv kmene Tančící Lososi, Vojtěch Jeník 

Komentáře, diskuze

27.1. 2019 21:55
Markéta Lososi
Vypravit se do Hrachova rozhodně dalším kmenům doporučujeme. Příjemné prostory, krásné okolí, dá se domluvit zajímavý program. Jen upozorňujeme velké kmeny, že kuchyňka je poněkud skromná, uvařit pro více než 15 lidí by mohl být problém. Nejlepší je vyrazit na Hrachov v létě, kdy je toho nejvíc k vidění a při troše štěstí můžete třeba i krmit srnčata z lahve :) V prosinci byla část areálu se zimujícími zvířaty nepřístupná.

Kolik je čtyři plus jedna ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.