Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

49. Valné shromáždění ČRDM

(20.11. 2018)
Stalo se » V ČRDM
Dne 15.11 proběhlo v Praze VS ČRDM. LLM zastupoval náčelník Filip.
 
  • Předseda Aleš Sedláček - Tokaheya informoval o postupu ČRDM ve vodním zákoně: Tábory mohou být zřizovány i v aktivních povodňových zónách jen tam, kde byly zřizovány i v minulosti. Stavby pevně spojeny se zemí nesmí být v aktivních povodňových zónách stavěny ani jako dočasné.
  • Dále pohovořil o budoucí finanční podpoře – Zvyšování kvality neformálního vzdělávání – dříve Šablony pro NNO. Jedná se o možnost získání finančních prostředků z rozpočtu EU, resp. Evropského sociálního fondu a to z operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání (OP VVV). Pro NNO je lákavé především to, že se jedná o zjednodušené projekty, tzv. šablony, které jsou po administrativní stránce dostupné i malým organizacím. Výhodou zjednodušeného vykazování výdajů je, že příjemce nedokládá seznam skutečných nákladů, ale pouze důkazy o tom, že aktivita proběhla. Prostředky, které organizace přijme, může zčásti použít na realizaci a administraci jednotlivých aktivit, zbytek může vyplatit, například na DPP přímým realizátorům (vedoucím apod.).
  • Reflektovány byly také peripetie v boji s větrnými mlýny při vyjednávání návrhu rozpočtu pro mládež na příští rok, který je vlivem lobby sportu, trošku ponížen.
  • ČRDM přijala novou členskou organizací AMO – Asociace pro mezinárodní otázky http://www.amo.cz
  • Dále proběhlo informování o pojištění s podrobnými statistikami. Pozor na kotníky zvláště o červencové neděli.
  • Byly představeny další statistiky nově zřízeného analytického centra ČRDM týkající se táborů, používání mobilních telefonů a sociálních sítí.
  • Zmíněná byla i nová podoba karet Eyca a možnosti slev ve vlacích Student agency.
  • Byl schválen návrh rozpočtu na příští rok.
  • Podrobnější informace přináší ADAM.cz
 
foto
Hlasování (foto Jiří Majer, zdroj: ČRDM - Adam.cz)
 
Marie Palasová - Máša

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je sedm krát osm ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.