Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Sněm LLM 2018

(17.9. 2018)
Stalo se » V LLM
Byla tma. Tma jako když svíráte vší silou víčka abyste unikli pravdě. Cíl byl na dosah ruky, před námi však stál nepřítel. Na každém bylo zvolit způsob boje, někdo si sundal boty, někdo se tím ani neobtěžoval. Byly tu i tací kteří brod doslova rozválcovali takřka obrněným vozem, o kterém se proslýchá že neexistuje překážka, kterou by nepřekonal. Na tábořiště Horký brod se dřív nebo později dostavil každý, kdo stojí o posvátnou atmosféru sněmu ligy lesní moudrosti. Sněmovní den tedy mohl započít.
 
Otočili jsme hodiny odpočítávající čas do začátku obřadu a rozutekli se využít čas. Možností, jak se poprat s volným časem bylo hned několik. Pro ty nejodvážnější byla připravena soutěž Woodcraft ranger, kde si bojovníci mohli poměřit síly jak v poznávání přírody, tak ve střelbě lukem či vzduchovkou. Disciplína pro ty největší mazáky však bylo uvařit vodu na ohni rozkřesaném do obyčejného polínka dřeva. Pokud si myslíte že je to hračka, zkuste si představit, že někteří soutěžící tohle zvládli, ačkoliv na ně pršelo. To už si podle mého zaslouží velké Wašté!
foto foto  foto foto
 
Krom Tokatamaniho nás celým dnem doprovázel také déšť, a tak bylo zapotřebí dát dohromady hodně hlav a pár mozků, aby se postavilo týpí připomínající stadion Bayernu Mnichov. Dalším ùkrytem před protivným deštěm byla jurta, ve které jste si mohli vyrobit lampičku z polotovarů kterých Mokrouš přivezl požehnaně, nebo nákrčník podle Indiho.
 
Zasoutěžit si mohli i autoři nejkrásnějších indiánských výrobků ve stejnojmenné soutěži. Vrchol všeho zápolení nastal při souboji v rozdělování ohně ať už s křesadlem, lukem či pavoukem Čendou. Pochopil jsem, že v soutěžích jakkoli se týkajících ohně jde většinou o druhé místo, protože první s ledovým klidem vždy ovládne Rafal.
 
foto foto foto foto
 
Přesýpací hodiny propouštěli poslední zrnka písku, a tak mohl všemi očekávaný sněm začít. Do obřadu nás uvedli tři bývalí náčelníci ligy spolu se stávajícím a potom už přišel čas na debatu. Mluvili mladí, mluvili staří, mluvilo se o volbách nového náčelníka a nového ohnivce, o nových projektech, Když nad tím tak přemýšlím mluvilo se opravdu hodně. Tím spíš bylo příjemné osvěžení udělování činů a titulů lesní moudrosti.
Nabiti informacemi, pozitivní náladou a povznášejícím pocitem svátosti jsme se všichni vydali domů za svými životy v realitě.
foto foto  foto foto
 
Jiří Zelenka - Bivoj
fotografie: Martin Lehký

Komentáře, diskuze

18.9. 2018 9:24
Top
Připojuji odkaz na svoje fotky https://www.zonerama.com/chrudos-vorlicek/Album/4605565
18.9. 2018 22:03
Ája
Tak já teda taky:)
https://montaja.rajce.idnes.cz/Snem_LLM_18/?utm_source=notification&utm_medium=email&utm_campaign=album-created
21.9. 2018 19:16
Mickinikwa
Moc pěkné a přeji Lize ať kouřové signály stoupají k nebesům dlouhá léta .-)))))
3.8. 2021 20:50
Rafał Łozinski
https://photos.app.goo.gl/kc3YdinZ6jMA3EKX9

Kolik je čtyři plus tři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.