Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Víkend pro zájemce o stylové táboření

(5.6. 2018)
Stalo se » V LLM
Již tradičně byla útulným a funkčním útočištěm všem vyráběníchtivým woodcrafterům ZŠ Roosveltova. Neexistovalo místo, kde by se nestříhalo, nešilo, nenavlékalo, nebo alespoň nediskutovalo o tom, jak co vytvořit, případně kam zajít pro materiál.
 
foto
fotofotofotofoto
 
 
Sobotní den začal jak jinak, než společnou Ranní písní, program pak běžel ve dvou paralelních větvích a byl opravdu nabitý, od rozdělávání ohně po šití čehokoliv – frčely hlavně košile a šaty, ale došlo i na výrobu ozdob (kornoutky, peří), mokasín, a super jednoduchých, krásných a funkčních týpí tašek.
 
Apsida domu v hlavní místnosti se proměnila v luxusní týpí, své skromné „cajky“ sem instalovali Tokhatamani a Tokaheya (pár skromnými kusy přispěli i další organizátoři akce). Mohli jsme tu tak nejen okouknout, jak to v našem týpí bude časem vypadat (stačí pár dalších vyráběcích víkendů), poslechnout si, jak probíhá výroba jednotlivých epesních kousků (Tokaheya: Ta košile je vydělaná mozkem a barvená indigem. Tokhatamani: Ale první rok na táboření bude stačit, když budete mít alespoň proutkovou postel a košili z látky.), posedět na bizoní kožešině a hlavně se nechat inspirovat.
 
Co si dát k odpolední kávě? Táborové vychytávky v režii Okeyi a Wičhaky a také zmrzlinu, případně dort pořízený cestou z oběda (ideální poloha restaurace poblíž Světozoru) a u toho neustále tvořit.
 
Večerní píseň a pustit jehly, kleště, pazourky, pryč od šicích strojů a hurá do spacáku, ať máme energii ještě na neděli. Ta byla věnována hlavně dokončování, ale proběhla i korálkovací instruktáž. Po mňam obědě (v režii Kačky a Domči – Wašté) ještě nezbytné hromadné foto ideálně v právě došité košili, šatech, mokasínech, kapote, s týpí taškou.
 
Velké díky patří všem protřelým woodcrafterům, kteří se ujali pozice rádců a celý víkend trpělivě ukazovali, vysvětlovali, pomáhali.
 
Za návrat do dětských let při hlídání přítomné omladiny děkuji Silvě a Chlupovi a hlavně všem účastníkům od 4 do 10 let. A největší díky posíláme směrem k Lasíkovi, právě ta celou akci (u)kočírovala.
foto
 
Kateřina Sadílková - Ileyawin
fotografie: Martin Pejša - Medvěd

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je jedna plus tři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.