Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Dřevní brigáda na Kosím potoce

(23.4. 2018)
Stalo se » V LLM
Velký dík všem brigádníkům! 
 
Sešlo se nás 52 a dílo bylo velké a dokonáno nad očekávání. Krom natěžení a přiblížení dostatečné zásoby suchého dřeva jsme opravili a zvětšili dřevníčky na horní i spodní louce. Sbírali jsme větve na loukách, odklízeli popadané a suché vrby a olše. Odváželi jsme odpady z dřevišť k ohništi na potní chýši na protější břeh. Opravili jsme dřevěné závory ve vjezdu na horní louku, které mají odrazovat čtyřkolkáře a další neukázněné ničiče luk. Odborný tým se věnoval sadu, kde jsou stromy zastřižené, očistěné a mají opravené ochrany proti okusu. Rozhrabovali jsme krtince, sázeli zpevňující dřeviny na břeh potoka. Vyměnili jsme centrální věnec v Dancelodge a vyzkoušeli jí pokrýt novou plachtou.14 řezáčů absolvovalo během víkendu kurz pro práci s motorovou pilou. Nakonec jsme stihli i poklidit na Faře v Michalových Horách, kde finišujeme rekonstrukci a začínáme připravovat vzdělávací programy, které budeme v následujících dvou letech zkoušet na omladině z Ligy, spřátelených organizací i škol. Na dřevní brigádu byla stanovená nová výše příspěvku na dopravu, která činí 400 Kč na osobu. Ta se bude odečítat z ceny táborových poplatků. U ostatních brigád zůstává příspěvek na 200 Kč. Věříme, že toto opatření zvýšilo zájem o dřevní brigádu. Bylo zde účastno více lidí jak v roce minulém a bylo to velmi znát na množství odvedené práce.
 
 
foto   foto   foto
 
   foto  foto      foto
 
foto
 
 
 
Těším se na setkání na dalších brigádách na našich loukách na Kosím potoce
 
 
 
 
 
Aleš Sedláček - Tokaheya
autoři fotografií: Aleš Sedláček - Tokaheya a Pavel Řezáč - Puštík

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je osm plus čtyři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.