Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Pstrouha na Kosím potoce

(16.1. 2018)
Stalo se » Fara Kosí potok
Víte proč se potok, který protéká přes spodní louku do Kosího potoka jmenuje Pstrouha? Já už jsem to úplně zapomněl. Video nás vrací do dřevních časů roku 2002.
 
foto Pohled na Pstrouhu v létě 2017. Táboření dětské části kmene Walden.
 
 
 
Dokážete si představit, že videokamera byla v té době něco jako malý kufřík? Že se do ní dávaly kazety jak do magneťáku za socíku? Mobilní telefony už byly. Měly malé displeje a natáčet videa se na ně nedalo. Byli jsme mladí a nadšení. Věřili jsme, že se louky stanou jednou místem, kde se budou potkávat kmeny, rodiny s dětmi i stráže. Video není zázračně sestříhané, ale vystihuje budovatelskou atmosféru na Kosím potoce v raných dobách. Také je ze záběrů patrné jaká divočina ta louka byla. Ne nadarmo tam Čenešiča říká: „Přátelé, poslední okamžiky než bude prokopána Pstrouha, která odvodní naše tábořiště. Bude zde nádherná, suchá, voňavá louka“. Přijeďte přivonět i vy. Za nedlouho zveřejníme informace k letošnímu společnému letnímu táboru.
 
Díky, Gu, za objevení tohoto archivního matriálu i všem pionýrům, tedy woodcrafterům s krumpáči, lopatami, křovinořezy!
 
Aleš Sedláček - Tokaheya

Komentáře, diskuze

18.1. 2018 20:28
Willy
Paráda! Moc mne to potěšilo!
Dík!
19.1. 2018 11:21
Yučikala
Víc takových videí z dřevních dob!
21.1. 2018 10:44
Bedřich Homola - Bobr
Nádhera! Když se potůček provalil do nového koryta při posledních záběrech rýčem. Zářící tváře všech woodcrafterů, kteří nové koryto prokopali krompáčem a rýčem, vyjadřují radost z dobrého díla.
Připište přesné datum, kdy to bylo.
29.1. 2018 19:58
Wasúpi
Potěšilo. Jen ta brutální eroze která následovala nám není ke cti.
31.1. 2018 21:34
Ablákela
Super dřevní doby! Díky.
11.3. 2018 18:32
Gu
Datum prokopání Pstrouhy 12.10.2002

Kolik je dva plus tři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.