Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Točník zase nezklamal!

(18.9. 2017)
Stalo se » V LLM
Ve dnech 15. – 17. září jindy osiřelý a tichý hrad ožil živými woodrcafterskými hlasy (hlavně hřmotným hlasem Ileyawin „je-to-dobrý-je-to-dobrý“). Když jsem v pátek dorazila, zmocnil se mne vtíravý pocit, že je něco špatně – všude bylo ticho, nikde skoro nikdo. A bylo to přesně, jak jsem se obávala. Navzdory večernímu příjezdu na mě zbyla práce. Peklo! Naštěstí se z toho vyklubalo jen stříhání – tedy střihač obecný týpiový a střihač 
obecný plackový. Večer jsme ještě zvládli ztratit (ale i nalézt) důležitou součástku plackovače, postavit týpí a nechat kočky, aby nám snědly buřty.
fotofoto
foto
foto
 
 
 
 
 
 
 
 
 
V sobotu již od 7 (čti osmé) ranní hodiny ožil hrad čilými přípravami jednotlivých stanovišť. Letos si návštěvníci mohli vyzkoušet lukostřelbu, Setonův běh a lakrosovou dráhu, poznávání souhvězdí, bylinek, hub a zvířecích stop, vytvořit si náhrdelník, namalovat týpí a vykřesat oheň, vyzkoušet si základy zdravovědy a mlčet (přičemž rodiče tento úkol jistě velmi oceňovali).
Kromě toho byla pro návštěvníky připravená ukázka indiánských tanců a bubnování, kterého se se ctí zhostili Filip,Vítek, Tokhatamani, na tanečním parketu je pak podpořily sličné tanečnice Dominika, Agleška, Iveta a další, včetně „podruhémsonguostychodhodivších“ návštěvníků. Nechybělo ani loutkové divadélko (Skarabíci) a jedna téměř rocková opera v provedení Trilobitů. Ve srovnání s loňským ročníkem jsme se letos nezastavili.
Indiáni na hradě letos přivítali okolo 700 návštěvníků. A bylo to znát.
 
Sobotní večer se již tradičně nesl v duchu oslav úspěšného dne – grilovalo se, povídalo, užívalo světských radostí. Dokonce nám přijela až na hrad zahrát živá muzika a že to stálo za to. Z polospícíh indi-zombie se během pár akordů od kapely Kapišto stal zástup nadšených fanoušků. Aby toho nebylo málo, celý úžasný večer byl završen ohnivou show v podání Daliy. Co se dělo dál, to už vám bohužel nepovím, protože, bojíce se odplaty naštvaných netopýrů, jsem upadla v konírně do kómatu.
 
Neděle byla slunečnější, klidnější a kratší. Pár hodin programu uběhlo co by dup a nám už nezbývalo nic jiného než jemně chaoticky sbalit hrad a vydat se ke svým domovům.Vy, co jste zažili, víte, o čem mluvím. Pro Točníkem nepolíbené – vězte, že hrad je místo mnoha divů. Třeba jsme se divili, že to prase pořád ještě chodí, udivující byly i husy po ránu na nádvoří a největší div bylo komando hlídajících naštvaných koček.
 
Nikol Jará - Zi
foto: Kateřina Sadílková - Ileyawin

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je čtyři krát čtyři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.