Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

INDIÁNI Z TOČNÍKU

(2.10. 2016)
Stalo se » V LLM
foto
Indiáni z Točníku, pod tímto názvem si vybavím spoustu zážitků a zábavy z minulého roku.
 
Dle předpovědí o počasí to letos nevypadalo úplně ideálně.
 
Deštivé páteční přivítání nám, ale i za pomoci Ileyawin, optimismu neubralo!
 
Sobota sice nebyla nejsušší, ale většina stanovišť byla v suchu, a co bylo hlaví - návštěvníků bylo dost. Hradem se linula dobrá nálada a já mohla z informací sledovat nadšené, pomalované děti hledající další úkoly. Úkolů bylo dohromady 12.  A jelikož tato akce nebyla omezená věkem, zapojilo se do “stoupání na horu“ mnoho mladých i starších dospělých, kteří si po řádném vyplnění stanovišť hrdě nesli vyrobené placky od náčelníka. V sobotní večer nám byly zahrány 3 pohádky od Skarabíků (podle mého názoru velmi vtipně zpracované a to i přesto, že by se někomu mohli zdát trošku morbidní), všechny dostatečně naladily na zábavný večer s připravenými dobrotami do žaludku.
 
Třešničkou na dortu pro nás pořadatele byla možnost navštívit večer v podhradí Kafírnu Bárka, kde  koncertovala skupina Naches trio- hrající židovskou hudbu.
Jak to probíhalo, vím jen z doslechu, jelikož se mi na hradě líbilo a volný pohyb na tam byl pro mě lepší variantou ( no a nebo jsem prostě byla líná no) : takže…
Kapela na sebe prozradila, že hrají také na tanečních zábavách, tak naši woodcrafteři přiložili ruce k dílu, vyklidili střed místnosti a vypukl taneční rej. A co jsem tak pochytila z vyprávění bylo to „veliký“.  Zkrátka na hrad se vrátili unavení, zpocení a hlavně spokojení.
No a poté už se zpívalo dlouho do noci což byl pro některé určitě velký zážitek potom, co jsme mohli vidět, jak to mohou i naši rodičové skvěle “rozjet“.
 
Neděle se pak opravdu vydařila, svítilo slunce, všichni se usmívali, chodili návštěvníci všech možných věků a velikostí no a právě pár z nich nám u brány vyprávělo vzpomínky na tyto akce z předešlých let, které si naplno užili a těšili se na letošní ročník. I letos se zde mohli zaposlouchat do rytmu bubnu a indiánských písní v podání Walden singers. A právě v tuto chvíli jsme se sešli na round dance v obrovském kruhu plném návštěvníků i známých tváří z ligy a jelikož to byl opravdu obrovský kruh, měla jsem pak jako hlavní tanečnice nemalý problém nás nezamotat. Při všech těch tancích se vždy člověk krásně zpotil a úsměv se zvětšil.
 
Přišla zavírací doba a já si najednou uvědomila, že ten úžasný víkend končí. Začala jsem vzpomínat na nevidomého chlapce, který miloval lukostřelbu, na maminky, které se nechali pomalovat místo svých dětí a měla jsem v sobě pocit štěstí a radosti. Ano, odjezd nebyl lehký, ale úsměv mě opustit nechtěl a nechce doteď vždy při vzpomínkách na tuto akci. Děkuju všem za nové krásné zážitky a hlavně za ty úsměvy, protože ty tam pro mě byly asi nejdůležitější. DĚKUJI!
 
Dominika:)
 
fotofotofotofoto

Fotky od Zdeňka, Ileyawin a Silvy najdete na tomto odkaze:
Pokud máte také někdo něco, pošlete nám fotky nebo odkaz na e-mail (chlupxxl@seznam.cz) - rádi se o ně podělíme se světem.
 

ztráty a nálezy

fotofotofotofotofotofotofoto
 
Tomáš Sadílek - Chlup

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je devět krát jedna ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.