Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

FRAM vpřed vpřed

(7.9. 2016)
Stalo se » V LLM
V letošním roce se opět podařilo o další kousek posunout zvelebování naší šumavské základny FRAM na Filipově huti. Díky sponzorskému daru firmy Ulozto ve výši 50 tis bylo i z čeho platit materiál a vybavení. Tímto tedy mnohokrát děkujeme a těšíme se, že nás třeba podpoříte i v roce následujícím.
 
Se správcem Martinem jsme postavili nový dřevník, který by měl lépe uchovat palivové dříví po celý rok v suchu.
fotofotofoto
Maqiyemi dala dohromady velkoformátové fotky z činnosti LLM na výzdobu společenské místnosti - salonu.
foto
Wabaša zařídil darování části knižní pozůstalosti po Wanblitankovi, která teď zpříjemňuje ubytovaným deštivé dny. Knížky v nové polici v salonu je možné si půjčit i domů a při další návštěvě vrátit nebo nahradit jinou.
foto
Klokša ušila nové závěsy do všech kajut. Většina z nich visí na větvových garnýžích z různých dřevin. Garnýže chybí už jen ve Sverdrupově kajutě a společenské místnosti. Což jak doufám se nám společnými silami podaří napravit na podzimní brigádě.
fotofoto
Terka dovybavila kuchyň, uspořádala a dala systém časopisům, mapám, hračkám a dalším věcem v policích v jídelně. Také vyrobila nástěnku s podrobně rozepsanými tipy na výlety do blízkého okolí. S dětma pak tématicky namalovali popelnice.
fotofoto
Díky cílenému daru od kmene Tussilago jsme vybavili všechny kajuty lampičkami na čtení.
foto
Je koupené nové lino a stačí ho položit na chodbu a podlahu Sverdrupovy kajuty, kde již koberce dosluhují. 
 
A pak dalších pár drobností, které snad potěší a zpříjemní pobyt našem kmenům a dalším hostům.
foto
 
Podzimní brigáda bude 4.-6.11.2016, bližší informace se brzy objeví na ligových stránkách.
 
Bude se malovat, garnýžovat, uklízet, čistit, řezat a z Michalových hor stěhovat ručně tesané trámy v budoucnu sloužící na předělání stávajícího schodiště a nového schodiště do krovu. Už se na vás na všechny těším.
 
Náčelník Filip

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je šest plus pět ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.