Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Víkend pro zájemce o stylové táboření

(24.2. 2016)
Stalo se » V LLM
O víkendu 13. - 14. 2. 2016 se krásná vila speciální a praktické základní školy v Rooseveltově ulici v Praze zaplnila novopečenými i zkušenými woodcraftery, kteří se chtěli dozvědět či předat základní návody jak si vyrobit stylové oblečení a získat základní dovednosti, které na táboření v našem stylu potřebují.
 
Nabitý program workshopu byl rozdělen do tří proudů, sestavených tak, aby se každý účastník mohl podívat na každou jeho část. Hlavním proudem bylo Velké šicí řádění, které chvílemi připomínalo dílnu krejčovské manufaktury. Druhý proud vyplňovala dílna práce s rawhidem - nevydělanou kůží - střídající se s praktickou přednáškou o křesání a tření ohně pro začátečníky, praktickou ukázkou stavby týpí a přednáškou o výrobě mokasín. Třetí nosný program Hry a hříčky pro človíčky se intenzivně věnoval skřítkům, jejichž rodiče se na víkend proměnili v řemeslníky.
 
U poledního kafíčka i podvečerního čaje se probíraly základní myšlenky woodcraftu, promítaly fotky z minulých ročníků táboření i předávaly praktické rady a zkušenosti jak na táborovou kuchyni.
 
V průběhu víkendu se zde prostřídalo na sedmdesát účastníků a věřím, že byli spokojeni. Mnozí si domů odnášeli téměř hotové rawhideové krabičky, ušité košile, šaty, či dokonce  kapote. Už se těším, jak letošní táboření ozdobí mnoho nových tváří se zápalem pro věc, který ze všech o víkendu sršel, a na tu spoustu krásných věcí, které do táboření jistě všichni dokončí.
 
Tibor Parák
 
Pozvánka na další ročník.
 
foto     foto     foto
 
foto     foto

Komentáře, diskuze

4.3. 2016 17:50
Filip
Ahoj všichni účastníci a organizátoři, donesly se ke mě zvěsti o velice úspěšném víkendu. Věřím že jste si to všichni užili a mrzí mne, že jsem tam nebyl s vámi. Každopádně velké díky organizátorům této nové neotřelé a dle mého názoru velmi přínosné akce. S modrou oblohou náčelník Filip
24.3. 2016 22:53
Beduín-Tungulungsi
Ahoj, chtěl bych ještě jednou poděkovat všem organizátorům za tuto akci.. Díky ní v naší rodině vznikly dvoje šaty, leginy a hned 3 páry mokasínů.V přípravě je i sada třecích dřev. S modrou oblohou Beduín

Kolik je devět krát tři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.