Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Tábor Muší roty

(28.7. 2013)
Stalo se » V LLM » Ze života kmenů

fotoTento rok byl pro členy Wanagi Oyate jiný. Termín táboření ovlivnila plánovaná expedice za polární kruh. Bylo tedy nutné tábořit jindy a z důvodů neexistence neomezené dovolené i kratší dobu.

fotoTradiční tábořiště na Volešku bylo obsazené, ale naštěstí nám spřátelení skauti pomohli a půjčili nám své tábořiště v údolí říčky Svárožné (společně s chatkou).

A tak jsme se mohli těšit na hluboké šumavské lesy. A těšení se vyplatilo. Okolo našeho vikingského stanu se vyjma baráčku choulili hvozdy, mrchničky a romantika přírody…

fotoOstatně, vynecháme-li mrchničkový nálet, jehož svědění jsme pociťovali i po táboření, čekali nás samé dobré aktivity: od pití kafíčka, pójkování a žonglování, po vyrábění postele, hraní her a také trápení Indouškova nosánku, neb jeho ovečky se neustále ztráceli a on je musel nejen vystopovat, ale i nově vyštěkat. A že měl úkoly opravdu těžké. Jedna ovečka se mu schovala dokonce pod podlahu zbořeného stavení.

Táboření zpestřila rodinná návštěva, která pobyla přes noc, užila si indiánských pohádek, večerního ohně a vymýšlení vlastních pravidel pétanque.

Závěr táboření jsme uzavřeli bojovkou ve sklepení a slavnostním sněmem, na kterém byl udělen titul  Sagamor a Velký Sachem, z čehož jsme měli velkou radost.

fotofotofotofoto

Více najdete v kronice kmene (fotogalerii, odkaz na článek věnující se Indymu)

Pavel Spálený - Yučikala Wičaša
ohnivec kmene

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je pět plus pět ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.