Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Náčelnické zkoušky a kurz motorových pil

(21.4. 2013)
Stalo se » V LLM
Letošním tematickým zaměřením Náčelnických zkoušek a hlavně jejich praktického víkendu bylo vznikající woodcrafterské centrum. Všichni účastníci plnili předem formou e-lerningu několik úkolů zaměřených na fungování a program tohoto objektu, něco pohledem provozovatele, něco naopak pohledem návštěvníka s vlastním oddílem, či kmenem. Na místě pak vznikly skupiny, které teorii převáděli do praxe a diskutovali nad tím, co z kterého nápadu použijí. Nakonec prezentovali ostatním svá díla.
Třeba bude něco z toho v budoucnu využito a zrealizováno, kdo ví =o)...
 
Jitka Danišková - Woapewin
 
 
 
 
 
Naše dobrodružství začalo srazem v Praze na hlavním nádraží. Byli jsme rozděleni do skupin po 3 (kromě Kluksama, který dorazil až večer). Naší cestu vlakem jsme si zkrátili vzájemnou kontrolou a kompletováním našich úkolů z e-learningu. Pomocí toho jsme tvořili projekty po skupinkách. Poznali jsme také Malteho, našeho nového kamaráda z Německa, kterému se později povedlo zamotat nám pořádně hlavu.
 
foto
 
 
Z vlaku jsme se vydali směrem Michalovy hory. Po cestě nás však nabral team organizátorů a odvezl nás na tábořiště na Kosím potoce, kde nás čekalo 1. překvapení. Byla zde pro nás připravena indiánská potní chýše. Všichni jsme se svlékli a šup dovnitř. Co se dělo dál zůstane, dle tradice, jen mezi účastníky této akce.
Po obřadu potní chýše jsme byli odvezeni do domu naproti faře kde jsme byli ubytováni.
 
 
Ráno jsme si zazpívali ranní píseň, po které následovala rozcvička – vytažení traktoru do kopce.
 
Traktor
 
 
Po výborné snídani jsme začali presentace našich projektů.
 
První skupina odpresentovala a tu nám Malte začal vyprávět o tom, že tu kdysi žili jeho prarodiče a nechali tady své cennosti. My jsme dostali za úkol najit nějaké indicie.
 
Po krátkém hledání nás Filip poslal převléknout a vzít si náhradní boty, čehož jsme se opravdu zalekli. Po včerejší sauně jsme už nevěděli co čekat. A byli jsme opravdu překvapeni. Naším dalším úkolem bylo dojet ve dvojicích pro další indici k Malteho záhadě. Po pár vykoupáních jsme indicie získali :)
 
foto
 
 
Po výborném Ježkově kuchařském výtvoru byla druha presentace.
 
Odpoledne jsme vyrazily do kostela v Boněnově, ve kterém právě probíhá renovace.
 
Boněnov
 
 
Po cestě zpět začal poslední projekt. Měřili jsme proporce stromu atd.
 
Po skončení posledního projektu jsme po dvojicích vyrazily do štol, kde se dříve těžilo stříbro. Zde se nacházela poslední indicie. Poskládali jsme všechny indicie a zjistily, že musíme jít hledat k márnici. Našli jsme truhličku plnou různých cenností a fotoaparát. Všichni jsme šli spát s tím, že jsme Malteho příběhu věřili.
 
foto
 
 
Ráno probíhalo vysvětlování práce s e-learningem. Před obědem jsme se vydali do blízkých kopců, kde jsme udělali čtyřnásobný oheň a navzájem si děkovali a povídali o přínosech víkendu pro nás.
 
Po obědě následoval již jen odjezd.
       
 
 
Chtěl bych poděkovat organizátorům za super akci
 
Vladimír Louda - Zelenáč   
 
 
 
 
Autory fotografií jsou Kamila Lunerová, Filip Chmel a Martin Macek  -Čingis a po kliknutí na jejich jméno si můžete prohlédnout i zbytek galerií.
 
A koho by zajímalo, co si o tom všem myslel Malte, může si to přečíst na adrese: http://www.adam.cz/clanek-2013040040-na-stezce-s-ligou-lesni-moudrosti.html

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je dva plus šest ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.